Študijski krožek Slikoviti prostori

Andrej

29 septembra, 2023

0 Comments

V juliju, avgustu in septembru 2023 je skupina video zanesenjakov in tistih, ki so to želeli postati, sodelovala pri izvedbi različnih video projektov. Osem članic in članov študijskega krožka, starih med 20 in 44 let, se je zares potrudilo: izvedli so tri zahtevne produkcije in zato danes s ponosom predstavljamo rezultate njihovega dela.

Najprej je izšel spot pevke Jane Tavčer. Pesem Tokovi dna ji veliko pomeni, gre za naslovno skladbo njene prve samostojne plošče. Video je bil posnet v čudoviti, neokrnjeni soteski reke Bistrice.

Pesmi dueta Andrej Černelč in Boštjan Imenšek so bile posnete že lani v okviru študijskega krožka Akustični prostori. V ambientu cerkve Svetega Križa v vasi Ples je takrat ena izmed članic našega slikovitega krožka Gaja Pekošak posnela tudi videe, in ta material so člani krožka urediti (editirali). Nastalo je pet videov, ki so spodaj razvrščeni v seznam predvajanja.

20. avgusta pa je sledil najzahtevnejši projekt: sočasno snemanje zvoka in videa. Pesmi svežega benda Močeril so bile posnete na terasi Hostla Gabronka. V končni izdelek so člani krožka vključili tudi posnetke s tonske vaje in intenzivnih vaj, ki so potekale v Klubu Metulj. Spodaj je objavljen prvi od štirih videov.

Članice in člani študijskega krožka Slikoviti prostor so se ogromno naučili – med drugim tudi tega, da je za video delo protrebno veliko znanja, izkušenj, priprav in po snemanju tudi ur dela za računalnikom. Toda glede na to, da nekateri od udeleženk in udeležencev že pripravljajo nove video in filmske projekte, kaže, da se ves trud vseeno izplača.

Mladinsko društvo Bistrica ob Sotli

Comments are closed.