MLADI SO SE PREDSTAVLJALI V SREDIŠČU LJUBLJANE

mori.primoz@gmail.com

8 februarja, 2013

0 Comments

Predstavniki Mladinskega društva Bistrica ob Sotli so v sklopu dveh projektov mladinskih mrež gostovali na Ključni konferenci mladih v Ljubljani. Svoje delo in kraj so predstavili na Kongresnem trgu in v Cankarjevem domu.

V četrtek in petek je možice mladih v Ljubljano pritegnila zaključna konferenca osmih vsebinskih mladinskih mrež, ki so zadnja tri leta delovale na področju mladinskega dela. Kot konzorcijskih partner se je dvema mladinskima mrežama priključilo tudi Mladinsko društvo Bistrica ob Sotli, mladinci pa so svoje delo predstavili na mladinski tržnici na Kongresnem trgu in na zaključni konferenci v Cankarjevem domu.

Na številnih stojnicah so mladi predstavljali raznolike in zanimive aktivnosti mladinskih organizacij, skozi katere so želeli sporočiti kako sporočiti kako pomembna je za mlade vključenost v družbo in kako pestro je delo v mladinskem sektorju. Bistriški mladinci so v družbi skoraj petdesetih stojnic na svoj prostor postavili fotografski in promocijski material svojega društva ter izdelke iz raznih aktivnosti, hkrati pa so predstavljali zanimivosti in posebnosti svojega kraja. Mladinska tržnica je bila osrednji dogodek kampanije »Naš pogled na svet«, s katero so želeli mlade spodbuditi, da razmišljajo o svojih pogledih ter na kreativen način to tudi izrazijo.
Vzporedno z Mladinsko tržnico je v Cankarjevem domu potekala obširna predstavitev mladinskih mrež, ki so v triletno delo vključevale preko 100 različnih organizacij. V sklopu enaintrideset programskih aktivnosti so nove modele, orodja, vsebine in dobre prakse predstavile mreže Mladinski delavec, Aktivendržvaljan.si, ZaVedno mladi, Mladi odpiramo prostor, Mladi ambasadorji medkulturnega dialoga, Mreža MGS, Omrežen.si & Omrežena.si, mreža SM RIS. V zadnji dve mreži se je vključilo tudi Mladinsko društvo Bistrica ob Sotli, ki je tako dobilo priložnost, da je mentorica študijskih krožkov razvoja socialnega kapitala Omrežen.si Natalija Počivalšek predstavila izvajanje projekta med bistriško mladino.

Ključno konferenco mladih je pripravil Mladinski svet Slovenije v partnerstvu z uradom za mladino ter pod častnim pokroviteljstvom predsednika republike Slovenije dr. Danila Turka in s pomočjo evropskega denarja. S strani Evropske unije je bilo sofinancirano izvajanje vseh osmih mladinskih mrež.

Časopis Oko (E.Š.)

Comments are closed.