MLADI PREDAJAJO STAREJŠIM ZNANJE RAČUNALNIŠTVA

mori.primoz@gmail.com

9 februarja, 2013

0 Comments

Mladinsko društvo Bistrica ob Sotli v tem tednu izvaja delavnice računalniškega opismenjevanja za vse uka željne občane. Prvi dan se je delavnic udeležilo več kot deset občanov.

V ponedeljek, ko smo pisali ta prispevek, je bil za udeleženci računalniškega opismenjevanja v Mladinskem centru Bistrica ob Sotli, ki ta teden poteka v sklopu vseslovenskega prostovoljskega projekta Simbioza, že prvi dan učenja računalništva. Dopoldanskih in popoldanskih delavnic se je udeležilo več kot deset občanov, računalniško znanje pa jim predajajo štirje mladi prostovoljci.
Ker na delavnice prihajajo obiskovalci z različnim predznanjem računalništva, so bistriški prostovoljci več poudarka namenili individualnemu delu, obiskovalci pa se zanimajo večinoma za znanja, ki bi jih potrebovali pri vsakodnevnem in prostočasnem delu z računalnikom, hkrati pa ponavljajo veščine, ki so jih v programu petdnevnega računalniškega opismenjevanja zapisali na Zavodu Ypsilon, kjer projekt vodijo. Tako so obiskovalci v ponedeljek osvajali osnove dela z računalnikom, v torek bo sledilo povezovanje na svetovni splet in brskanje po spletnih informacijah, sreda bo namenjena elektronski pošti, četrtek družbenim omrežjem, v petek pa bodo še pogledali svoje telefone ter se učili upravljanja z njimi. Več o zanju, ki ga bodo udeleženci osvojili na brezplačnem računalniškem opismenjevanju in njihovih vtisih bomo zapisali ob zaključku delavnic.

Časopis Oko (E.Š.)

Comments are closed.