Hip hop glasba na Kolomonovem žegnu

Lenart

8 novembra, 2022

0 Comments

Tradicionalni klubski večer Kolomonov žegen je v preteklosti gostil prepoznavne zasedbe in izvajalce, kot so Pankrti, Prismojeni profesorji bluesa, Demolition Group, Koala Voice in Klemen Klemen, vsakič pa so večer odprla nekoliko manj prepoznavna imena, največkrat iz lokalnega okolja, kot so Zajtrk, Baltazar, Jana Tavčer, Dunraven, Karmakoma in drugi. V soboto, petega novembra, ni bilo nič drugače.

Je pa bil dvanajsti Kolomonov žegen bolj žanrsko opredeljen kot večina preteklih: na odru ni bilo bobnarjev in kitaristov, pač pa DJ-ji in reperji. Dogodek sta odprla domačina in edina reperja, ki pojeta (tudi) v klenem bistriškem (po domače ’šompeterskem’) dialektu: FlipFlop. MC Chubby in DJ Botox, kot si pravita, sta s svojimi angažiranimi in s črnim humorjem prepojenimi besedili v treh jezikih dodobra razgrela občinstvo, kakor narekuje Kolomonova tradicija, pa sta predstavila tudi svojo priredbo slovenske ljudske pesmi. Izbrala sta pesem Kaj ti je deklica.

Vrhunec večera pa je bil nastop dueta Mrigo in Ghet. Prepoznavna reperja, ki sta s svojim avtentičnim uličnim zvokom pridobila zveste privržence, sta v klub pritegnila veliko mladih obrazov. Energičen nastop Mriga in Gheta sta za DJ mizo spremljala dvojčka Toljo. Praznik hip-hopa se je zavlekel v noč, kajti dvojčka sta odlično hip-hop glasbo vrtela še nekaj ur po tem, ko sta zvezdi večera svoj nastop že zaključila. Presenečenje za vztrajne je bil spontani nočni nastop mladega raperja in freestylerja iz Bizeljskega po imenu Pinta.

Comments are closed.