Defencing 2022

Lenart

10 avgusta, 2022

0 Comments

Po dveh letih premora se je letos na domačijo čisto zraven mejnega prehoda v Bistrici ob Sotli vrnil Defencing festival. V petek in soboto, 5. in 6. avgusta je na idilični lokaciji nastopala zbirka domačih zasedb in izbor odličnih gostov iz drugih krajev.

Defencing se je iz aktivističnega dogodka, ki je leta 2016 potekal na pobudo Časopisa za kritiko znanosti, prelevil v glasbeni festival, ki ne verjame v meje, pa tudi v žanrske omejitve ne. Obenem je dogodek krona klubske sezone Kluba Metulj, lokacija pa je neposredno zraven odličnega glasbenega studia, ki so ga prostovoljci Mladinskega društva Bistrica ob Sotli uredili v zadnjih letih.

Nastopali so izvajalci iz domačega kraja: v petek je ulični hiphop duet FlipFlop jezikal v treh jezikih; šestčlanska zasedba Disco Quality je, kot že ime pove, igrala kvaliteten disko, producent elektronske glasbe Redhedii je odvrtel zbirko lastnih komadov. Dan kasneje sta Zagrebčan in Bistričan iz dueta RuŽa ReDa interpretirala poezijo, zatem sta žagala progesivna elektro-metalca Baltazar, za konec pa so asfaltni oder zavzeli še trije grungerji iz zasedbe Dunraven.

Prej in vmes so nastopali še glasbeniki iz drugih krajev: DJ Bimenšek iz Šmarja pri Jelšah je skozi ves festival skrbel za odlično razpoloženje, eksperimentalni elektronski umetnik DUF iz Novega mesta je igral na svojo analogno napravo, Madamdub iz Maribora je vrtela zasanjan nočni set, nazadnje pa je razgovorila karizmatična ljubljanska reperka Fraw Blanka.

»Najboljši Defencing do zdaj,« se je slišalo med obiskovalci, saj je bil doslej najbolje obiskan, premogel je dva odra, zvok še nikoli ni bil boljši in vzdušje je bilo izjemno sproščeno in navdihujoče. »Na tem bomo gradili,« so se strinjali organizatorji, z mislimi že na Defencingu 2023.

Comments are closed.