Zoran Jankovič v Sušilnici!
08
Nov
2014

Zoran Jankovič v Sušilnici!

  • Kraj:Bistrica ob Sotli
  • Lokacija:Sušilnica
  • Kdaj:05:00 pm

Zoran Jankovič v Sušilnici!

VABILO VSEM, KI JIM JE MAR!

8.11. 2014 v Klubu Metulj bo potekal 4. festival Kolomonov žegen. Nastopajo Mochereel in PANKRTI. Bo pa tudi tokrat Kolomonov žegen razširjen z obfestivalsko vsebino. V sodelovanju z Ustanovo nevladnih mladinskega polja Pohorski bataljon (UPB), ki združuje samonikla prizorišča, soustanovila pa sta jo tudi člana Kluba Metulj, bomo morebitnemu novinarstvu in odzivni javnosti performirano s pomočjo nakupovalnega osločloveka Zorana Jankoviča (glej sliko) predstavili naš pogled na takozvani položaj in nekatere poudarke naših prizadevanj, s katerim želimo izboljšati razmere.

 

Podobno kot na drugih področjih, (le da na polju nevladnih samoniklih ni bilo nikoli kaj prida bolje), živimo izredne razmere. Večina samoniklih se bori za preživetje iz tedna v teden. Tako organizacije, kot tudi tisti, ki v njih delujejo in tudi tisti, ki se v naših programih predstavljajo in ustvarjajo kvalitetne vsebine.

Menimo, da t.i. odločevlaci, politiki, vlada, lokalni postavljači, ki so zavezani, da skrbijo za javno dobro, zato jih namreč volimo in plačujemo, morajo prisluhniti predlogom, pobudam, jih upoštevati in skupaj z nami državljani najti neko skupno pot, ki bo pomenila vsaj osnovno dostojanstvo vseh nas. JAVNO DOBRO.

Zato bomo v soboto ob 17:00 v Sušilnici v Kulturnem domu Bistrica ob Sotli izpostavili izhodišča samoniklih in nekaj tem, za katere menimo, da so pomembne in bi jih lahko z osredotočenim prizadevanjem hitro popravili:

  1. Zakon o javnih zbiranjih
  2. Promocija Slovenije na plečih slovenskih ustvarjalcev
  3. Predlogi reševanja KUD France Prešeren, Želka Pelicona in samoniklih prizorišč.

Ipredstavitelji bodo: Marko Brecelj, predsednik UPB, Mitja Hlupič (Klub Metulj), Žiga Gruden (Kulturno in humanistično društvo O).

Vabljeni!

Ekipa kluba Metulj in propagaj UPB

 

Oslovozicek_Zoran