ŽIVEL 2. MAJ – KONCERT: KURWS (Polska) & NIMAM POJMA (Slovenija)
02
May
2014

ŽIVEL 2. MAJ – KONCERT: KURWS (Polska) & NIMAM POJMA (Slovenija)

  • Kraj:Bistrica ob Sotli
  • Lokacija:Klub Metulj
  • Kdaj:10:00 pm

Potrebna je redefinicija dela. Da je potrebna dekonstrukcija rocka, s(m)o ozavestili že pred mnogo leti. Če zavestno združimo redefinicijo dela in dekonstrukcijo rocka ne potrebujemo sindikata. Ali pač? Smo delavci ali paraziti? Moramo plavati na trgu kot Jan Plestenjak, ali trgati struje. No najprej strune. Bili so časi ko so delavci javnih televizij v studio vabili Beefheartov Magic Band in bili so časi ko smo praznovali praznik dela. Po zgledu bratskih (so)delavcev Ambasade Štefana Kovača Marka iz Beltinec, praznujemo 2. maj in v studio Kluba Metulj vabimo poljski magic band – KURWS. Da bo kombinacija popolna se jim pridružuje še de-konstrukt besede in zvoka in stranski projekt skupine Nevem Nevem + gostujoči člani v kolektivu/korporaciji NIMAM POJMA.

Dekonstrukcija temeljnih kitarskih riffov v maniri no wave-a in rocka v opoziciji. Kurws repeticijo preoblikujejo z improvizacijo skozi bazo komponiranih komadov, v katerih se prepleta tako rock, funk in no wave kot tudi krautrock in post punk. Raziskovanje in ukrivljanje rockovskih osnov nadgrajujejo z rekombinacijo zvočnih akrobacij, ki na novo definirajo rock muzike.

 

http://kurws.com/audio

 

Kmetija/Korporacija NIMAM POJMA (Slovenija)

 

Nimam Pojma je de-konstrukt besede in zvoka in stranski projekt skupine Nevem Nevem + gostujočih članov. Prav tako kot pri Nevem Nevem je v ospredju dialog zvoka in poezije, le da gre pri Nimam Pojma za razširjeno in bolj dinamično zasedbo, v kateri ne variirajo zgolj izvajalci, temveč tudi inštrumenti in principi izvajanja pesniških del.

 

Prebivalci in ožje osebje:

Samo Pavlica Linč – kitara, efekti, zvočila

Uroš Srpčič – bobni, zvočila
Blaž Božič – piezo transducerji, efekti, diy zvočila
Simon Bergoč – Diy oscillatorji, efekti, ipd
Dejan Koban – glas, poezija
Staš Vrenko – Diy in modificirani synthi, efekti