Zaključni dogodek projekta Evropska reka
26
Apr
2014

Zaključni dogodek projekta Evropska reka

  • Kraj:Bistrica ob Sotli
  • Lokacija:Sušilnica
  • Kdaj:06:00 pm

»Na mladih svet stoji,« slišimo velikokrat, toda mladi imajo vseeno še vedno (pre)malo možnosti, da posežejo v svoj prostor in dosežejo konkretne spremembe. Skozi projekt Evropska reka so mladi iz Bistrice ob Sotli in Kumrovca zbirali in organizirali mnenja vrstnikov o življenju v svojem okolju in o tem, kako ga izboljšati. Na slovenski strani reke Sotle pa so imeli ob tem tudi bolj konkreten cilj: pripraviti dokument, ki bo vseboval načrte, ki naj jih izvede naša občina v naslednjih petih letih.

Dokument se imenuje Predlog strategije za mlade v občini Bistrica ob Sotli 2015 – 2020. Vsebuje ukrepe, ki se tičejo najbolj ključnih področij za mlade. To so izobraževanje, zaposlovanje, bivanje, mobilnost, prosti čas, informiranje ter mladinsko organiziranje. Dokument bo predstavljen tudi na seji občinskega sveta v ponedeljek, 29. 4. 2014 in bo po razpravi in morebitnih popravkih postal ‘uradna’ strategija za mlade v občini.

Mladi so skozi ves proces (tridnevni tabor, obsežna anketa, ki jo je izpolnilo 33 mladih oseb, ter  serija pogovorov o ukrepih strategije) pokazali veliko navezanost do svojega kraja, njegovega kulturnega utripa, naravnih lepot in razvojnih možnosti. Vseeno večinoma ne izključujejo možnosti izselitve, če ne bodo mogli najti posla v Bistrici. Ohraniti mlade ljudi v kraju in privabljati nove je dolgoročno bistvena naloga lokalne oblati. Predlog strategije vsebuje nekatere namige, kako to doseči.

Predlog strategije bo natančneje predstavljen to soboto, 26. 4. 2014 ob 18.00. v prostorih obnovljene Sušilnice. Prisotni bodo predstavniki vseh organizacij, ki so vključene v projekt (občina Bistrica ob Sotli, općina Kumrovec, Kumrovečka udruga mladih in Mladinsko društvo Bistrica ob Sotli).

Dobrodošli ste vsi, ki vas zanima prihodnost Bistrice ob Sotli!

 

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije.  Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in  v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

 

logotip_programa_MvA