Zaključek MARATONA PETICIJ in APELOV
14
Jan
2017

Zaključek MARATONA PETICIJ in APELOV

  • Kraj:Bistrica ob Sotli
  • Lokacija:Mladinski center Bistrica ob Sotli
  • Kdaj:18:00 – 21:00

3_CAMEROON_RGB_mala
Fomusoh Ivo Feh, Kamerun – 10 let zapora zaradi sporočila SMS

Zasebne šale ne bi smeli plačevati s svojo prihodnostjo.

4_CANADA_RGB_mala

Staroselci v dolini reke Peace, Kanada – Branijo zemljo svojih prednikov

“To je moj dom. Tukaj želim vzgajati svoje otroke in vnuke … Kaj nam bo še ostalo?”

Hellen Knott, borka za pravice avtohtonih ljudstev

6_EGYPT_RGB_mala

Shawkan, Egipt – V zaporu, ker je opravljal svoje delo

Mahmoud Abu Zeid, znan kot Shawkan, je le opravljal svoje delo. Kot fotoreporter je 14. avgusta 2013 v Kairu pokrival sedeči protest, ko so se nadnje zgrnile varnostne sile. “Bilo je kot v hollywoodskem filmu,” je pozneje zapisal. “Bilo je kot v vojni. Povsod smo videli krogle, solzivec, ogenj, policijo, vojake in tanke.” Shawkan je kaos v okolici ujel s svojim fotoaparatom. Policija in vojaki so prečesali državo in zatrli nestrinjanje, če so ga zaznali. Šlo je za najbolj krvav incident v novejši egiptovski zgodovini, ki je v enem dnevu terjal 1000 življenj. Ko je policija izvedela, da je Shawkan novinar, so ga aretirali. Roke so mu zvezali s plastičnimi kabli, ki so mi predrli kožo, zapestja je imel krvava. Tepli so ga in ga bičali s pasom. Trenutno je zaprt.

 

8_MALAWI_RGB_mala

Annie Alfred, Malavi – Lovijo jo zaradi delov telesZa takojšnjo odstranitev rezilne žice

Annie je stara 10 let in si želi postati medicinska sestra, ko odraste. Je prav taka kot vsi drugi otroci v afriški državi Malavi – le da njeno življenje ogrožajo ljudje, ki jo želijo ujeti in prodati dele njenega telesa.

 

To je le nekaj primerov kršitev človekovih pravic, proti katerim tokrat zbiramo podpise. Nekaj podpisov je že zbranih, zaključujemo v soboto, 14. januarja 2017, med 18:00 in 21:00.

 

Zraven omenjenih bo med drugim še peticija za preselitev beguncev, ki zmrzujejo na grških otokih (državo je zajel polarni veter) bo še ločena peticija

Za takojšnjo odstranitev rezilne žice

ki ogroža življenja ljudi v našem kraju in drugod na meji s Hrvaško. Nihče si ne zasluži tega, da bi svoje življenje končal v razrezu na meji!