Večer LGBT filma + glasbeni program (Pat Tern & Merja Laine)
01
Dec
2018

Večer LGBT filma + glasbeni program (Pat Tern & Merja Laine)

  • Kraj:Bistrica ob Sotli
  • Lokacija:Klub Metulj
  • Kdaj:20:00

Na večeru LGBT filma se bo predvajal Sirski mister gej (Mr.Gay Syria, Ayse Toprak, Turčija/Nemčija/Malta/Francija, 2017, Blu-ray, barvni, 87′, ap, svp)

Sirska begunca, ki sta morala zapustiti domovino, si poskušata ponovno urediti življenje. Husein kot gejevski brivec v Carigradu živi dvojno življenje. Mahmud živi v Berlinu, kjer se zavzema za pravice sirske LGBTI skupnosti. Povežejo ju nore sanje, da bi se pridružila mednarodnemu lepotnemu tekmovanju za mistra geja sveta, v čemer vidita možnost za beg iz svojega ujetega življenja in odgovor na lastno nevidnost.

Projekcija filma prične ob 20:30

 

V glasbenem programu, ki prične ob 22:00 bomo videli domačega skladatelja, aranžerja in multiinštrumentalista Andreja Černelča z njegovim novim selfpopersko zastavljenim projektom Pat Tern. Andreja poznamo kot enega izmed pionirjev trših bistriških zvokov, ki je pa z leti postal mehkejši, prijaznejši in bolj razgledan v muziki. Lani je izdal solistični prvenec Vzorci in soundrack za gledališko igro Feniks, v letu 2016 pa soundrack za film Dora.

https://andrejcernelc.bandcamp.com/

En diy video Pat Terna:

 

https://www.facebook.com/Pat.Tern.Official/videos/1928272963897005/

 

Še pred Patom bo pa svoj prvi odrski nastop odigrala kantavtorica Merja Laine, artistka avstralskih korenin, ki živi v Sloveniji.

https://www.facebook.com/Merja-Laine-Visual-artist-275057516252550/

 

Vabljeni!

 

paternplnetLGBT