VAS KULTURE: DELAVNICA PISANJA KRATKE ZGODBE
01
Jun
2020

VAS KULTURE: DELAVNICA PISANJA KRATKE ZGODBE

  • Kraj:Splet
  • Lokacija:Splet

Mladinsko društvo Bistrica ob Sotli v okviru projekta Vas kulture organizira delavnico pisanja kratke zgodbe pod mentorstvom pisatelja Toma Podstenška.

Delavnica je zasnovana na praktičnem pristopu. Ukvarjali se bomo s konkretnimi besedili udeležencev, jih analizirali, komentirali, razvijali in iskali možnosti za njihovo izboljšanje.

Seveda se bomo ob tem dotaknili tudi nekaterih teoretičnih osnov, spoznali zakonitosti posameznih žanrov in različne pripovedne tehnike, rekli nekaj malega o zgradbi literarnega dela, pa o pisanju prepričljivih dialogov, karakterizaciji likov, najpogostejših napakah, dobrih naslovih in uvodih, še boljših zaključkih in še o marsičem drugem …

Končni cilj delavnice je, da udeleženci v roku enega meseca napišejo čim boljšo kratko zgodbo oziroma dokončajo in izpilijo svoje besedilo, če se bodo odločili za razvijanje že obstoječega osnutka.

POTEK DELAVNIC:

Delavnice bodo zaradi trenutnih razmer potekale na daljavo, v kombinaciji videokonferenc in dopisnega komuniciranja.

Pričakuje se sprotno domače delo in sodelovanje na šestih spletnih videokonferencah, ki bodo potekale v juniju 2020, ob ponedeljkih in četrtkih. Termini: 1. 6., 4. 6,  8. 6., 11. 6.,  15 6. in 18. 6.

PRIJAVA: Vsi zainteresirani se lahko prijavijo s pomočjo priloženega obrazca, ki naj ga pošljejo najkasneje do 20. maja 2020 na elektronski naslov: revijamedmet@gmail.com. Dokument lahko uredite v google docs ali pa ga shranite na računalnik in nato uredite v Wordu. (Kliknete na tri pikice ob desnem robu zaslona [More] in nato na možnost [Download].)

Sodelovanje na delavnici je brezplačno. Zaradi koncepta dela je število mest omejeno na 5-8 udeležencev. V primeru večjega števila prijav bomo med kandidati naredili izbor, o katerem boste obveščeni do 27. maja 2020..

 

Projekt Vas kulture sofinancirata Ministrstvo za kulturo in Evropski solidarnostni sklad.

Hitri logo MzK ESS