SundayNoise Rezidentess with Miman (Nor)
23
Sep
2019

SundayNoise Rezidentess with Miman (Nor)

  • Kraj:Bistrica ob Sotli
  • Lokacija:Klub Metulj & Kulturni Dom
  • Kdaj:All Day
  • – 09/24/2019

Novo srečanje t.i. SundayNoise Rezidentess tokrat gosti trio Miman. Gostom se pridružujejo domači ustvarjalci, poslušalci, bralci, … Dva dni druženj, debat, sešnov, košarke, snemanja in seveda večerni koncerti – vse od naštetega je odprto za javnost. Zvabljeni!! Najdemo se v kulturnem domu, Klubu Metulj, na šolskem igrišču, hostlu Gabronka, soteski Bistrice, studiu na meji …

Info: +386 (0)68 680 006 (Mitja)

Kdaj: nedelja 22. in ponedeljek 23. Sept 2019

Trio Miman ste v klubu Metulj že spoznali marca letos, tudi takrat v druženju s hišnimi D Rezidentess.

Miman je improvizacijski trio, ki ga sestavljajo: Hans Kjorstad – violina, Andreas Røysum – kitara, klarinet in Egil Kalman – kontrabas. Trio je eden izmed aktivnejših skandinavskih zasedb mlajše generacije, ki redno sodeluje z glasbeniki kot so: Tobias Delius, Tristan Honsinger, Axel Dörner, Frode Haltli, Håkon Thelin, Guro Moe, Jasper Stadhouders, Frode Gjerstad, Christian Wallumrød and Rhys Chatham. Odlično pa se znajdejo tudi v sodelovanju z bendi naj si gre za folk ali noise zasedbe. Njihov zvok odlikuje ostrina naslonjena na indijske, norveške in angleške glasbene tradicije, free jazz in klasiko.

http://mimantrio.com/

Pod imenom D Residentess nastopajo različni glasbeniki, pisci, poeti, ki se redno udeležujejo več dnevnih srečanj za refleksijo muzik in besed (SundayNoise Rezidentess). Delno hišna zasedba, ki v goste povabi različne akterje.