SundayNoise: Kutin & Küchen at Gabronka
19
Sep
2019

SundayNoise: Kutin & Küchen at Gabronka

  • Kraj:Bistrica ob Sotli
  • Lokacija:Hostel Gabronka
  • Kdaj:20:00

V sklopu večdnevnega delovno – snemalnega obiska ob Sotli, bo duet Küchen/Kutin nastopil tudi za javnost. Hostel Gabronka / Bistrica ob Sotli, četrtek 19.sept ob 20h.

Švedski saksofonski virtuoz Martin Küchen (1966) se enako domače počuti v free jazz zasedbah kot v projektih, ki so bolj avantgardne narave. Na free jazz sceni je aktiven od sredine devetdesetih let, ko je nastopal na ulicah in na stockholmskih postajah podzemne železnice. Je eden vodilnih in samosvojih avtorjev v polju sodobne improvizirane glasbe in ustanovitelj zasedb, kot so Trespass Trio, Angles in All Included. Med drugimi je nedavno sodeloval s Keithom Rowejem, Andersom Lindsjöem, Dimitrom Lazaridou-Chatzigogo in Stevom Nobleom. Küchen se v različnih formacijah in kot solist mednarodno udejstvuje še zlasti na področju jazza in improvizirane glasbe. / martinkuchen.com

Samo Kutin (1982) je izjemno dejaven multi-instrumentalist, znan po rabi nekonvencionalnih in lastnoročno izdelanih glasbil in zvočil. Eden izmed tradicionalnih inštrumentov, ki jih uporablja, je tudi madžarsko srednjeveško strunsko glasbilo hurdy gurdy, s katerim ga pogosto videvamo muzicirati na dogodkih eksperimentalne in improvizacijske glasbe. Na področju proste improvizacije se intenzivno posveča iskanju, odkrivanju in manipuliranju najrazličnejših možnosti inštrumenta hurdy gurdy. Skrajne zvočne razsežnosti, od nežnega šuma do hrupnega drona, od blagozvočnih udarcev do neznosnega cviljenja, doseže s preparacijo in ozvočitvijo glasbila, pri čemer uporablja tako kontaktne mikrofone kot akustične resonatorje.
Nastopa kot solist in v raznolikih improvizacijskih (med drugim v duu z Jean-Lucom Guionnetom, Leejem Patersonom, Borisom Baltschunom, Daichijem Yoshikawo idr.) in etno zasedbah na mednarodnih festivalih in najrazličnejših odrih. Ustvarja tudi glasbo za pravljice, animacije, gledališke, lutkovne in plesne predstave ter redno vodi delavnice za otroke.
https://www.sploh.si/en/about-sploh/artists/samo-kutin