SundayNoise is dead: SitiS (Zagreb) & Snøgg (Velenje)
24
Apr
2022

SundayNoise is dead: SitiS (Zagreb) & Snøgg (Velenje)

  • Kraj:Bistrica ob Sotli
  • Lokacija:Klub Metulj
  • Kdaj:21

uunsday noise is dead

Black Metal večer in slovo koncertne serialke SundayNoise, ki je pretresala Klub in okolico od leta 2011

SiTis ( Zagreb)

Zagrebška metalska horda, ki black metal pelje po disonantnih poteh. S člani zasedb: Hesperian Death Horse, Pogavranjen, Clouds of Cancer and Life in Peril. Predstavljajo novo stvaritev dosegljivo tukaj: https://sitis.bandcamp.com/album/ruina

 

Snøgg (Velenje)

Snøgg je eksperimentalna black metal skupina iz Velenja, ustanovljena konec leta 2013. V orgininalu ima zasedba le dva člana, Ulv in Mørke, čeprav pa so gostje stalnica tako na njujinih koncertih kot ploščah.
Svojo glasbo imenujeta freeride black metal, saj si ne postavljata meja pri odkrivanju obsežne zvočne pokrajine black metala in drugih okoliških ekstremnih in alternativnih žanrov.
V skoraj 8 letih obstoja so izdali en demo in tri EP -je ter dva celovečerna albuma, imenovana “Chhinnamasta” in “Ritual of the Sun”, ki sta zbrala veliko pozitivnih odzivov tako javnosti kot kritikov. Vsako izdajo sta podkrepila z evropsko turnejo (razen zadnje, zaradi omejitev kot posledic krize s korona virusom). Obiskali so države, kot so Češka, Hrvaška, Madžarska, Srbija, Romunija, Bolgarija in Grčija, Nemčija in Nizozemska.
Nov album z naslovom “Dan, ko je Vrag vzel šalo”, je zunaj od marca letos:

https://snogg.bandcamp.com/