Študijski krožki: DELAVNICI IN PREDAVANJE
21
May
2016

Študijski krožki: DELAVNICI IN PREDAVANJE

  • Kraj:Bistrica ob Sotli
  • Lokacija:Sušilnica
  • Kdaj: 9:00

V soboto dopoldne se bodo nadaljevale aktivnosti v okviru treh različnih Študijskih krožkov: delavnica izdelovanja mil, predavanje “Skrivnostno življenje čebel” in nato še delavnica “Zelišča okoli nas.”

Ob 9:00 se bodo udeleženci krožka “Kozmetika iz domače kuhinje” in drugi obiskovalci praktično seznanjali s postopkom izdelave mil. Mila niso zahtevna za izdelavo, njihovi učinki pa so odvisni od sestavin in razmerij med njimi. Dogodek izvaja Knjižnica Šmarje pri Jelšah, s podporo Mladinskega društva Bistrica ob Sotli.

Vas zanima skrivnostno življenje čebel? Ob 10:00 ste vabljeni na predavanje, kjer boste izvedeli, kako živijo čebele, kakšen je njihov razvojni cikel, kakšna je njihova socialna struktura, spoznali pa boste tudi, kako nastane med in katere čebelje produkte še pridobivamo. Dogodek spada v okvir krožka “Čebele od cveta do meda,” predaval pa bo Andrej A. Černelč.

Ob 11:00 pa sledi delavnica na terenu z naslovom “Zelišča okoli nas.” Udeleženci krožka “Šola zeliščarstva” ter drugi gostje bodo iskali zelišča, se pogovarjali o njihovih učinkih ter načinih nabiranja in uporabe in tako delili znanje, ki so si ga pridobili iz izkušenj, od svojih staršev in starih staršev ali iz literature.

Vljudno vabljeni!