SingSong! Astor Lajka & Stroberiz
09
Feb
2020

SingSong! Astor Lajka & Stroberiz

  • Kraj:Bistrica ob Sotli
  • Lokacija:Klub Metulj
  • Kdaj:20:00

Dobili smo last minute priložnost, da gostimo par odličnih kantavtorjev iz Srbije – seveda je nismo spustili iz rok. Mimogrede smo si izmislili ime za cikel kantavtorskih nastopov, ki jih lahko pričakujete na vsake kvatre: SingSong! (kot Singer/Songwriter).

Stroberitz je izšla iz srbske indi in alternativne scene. Poslušalce osvaja z romantičnim, skoraj že pocukranim dark popom. Največjo pozornost posveča svoji poeziji, ki jo pospremi s preprostimi melodijami, dostikrat pa tudi s kitarskimi zankami (ang.: loops, torej z napravo, ki ponavlja melodične motive). Ampak tokrat bo igrala brez sintetičnih pomagal, samo zven strun, glasu, besed in pomenov.

Astor Lajka je kantavtor, bloger, član umetniškega gibanja “Sobakaisti” in frontmen benda “Lajka na Mesecu.” Je tudi ulični umetnik, ki je do sedaj nastopal na pločnikih Prage, Milana, Sevilije, Kadisa, po vsej Srbiji in bivši Jugoslaviji. Njegovi energični nastopi so mu prinesli nekaj laskavih priznanj: leta 2017 je bil zmagovalec “TAKT festivala” v Novem Sadu in finalist “KANT festa” v Begradu, leto kasneje je dobil nagrado občinstva na kantavtorskem festivalu “CantOut” v Beogradu ter na festivalu “FAMUS” v Sivcu. Lani je izvedel turnejo po Španiji, nastopil – in navdušil – pa je tudi na Kantfestu v Rušah.