Razsrediščenja BoS: Mojca Zupančič+Gaja Pekošak in Blaž Božič+Boštjan Imenšek
23
Apr
2022

Razsrediščenja BoS: Mojca Zupančič+Gaja Pekošak in Blaž Božič+Boštjan Imenšek

  • Kraj:Bistrica ob Sotli
  • Lokacija:Klub Metulj
  • Kdaj:21:00
Razsrediščenja BoS
23.4. 2022 ob 21h – Klub Metulj, Bistrica ob Sotli
Mojca Zupančič + Gaja Perkošak
Blaž Božič + Boštjan Imenšek
Kurator Razsrediščenj BoS je Andrej Boštjančič Ruda.
Mojca Zupančič je pianistka in intermedijska umetnica, ki preko improvizacije, metodologije in pris(o)tnosti išče stičišča med svojskostjo in normativo. Nastopa in deluje v različnih kolektivih širom Evrope, kot so denimo Voronoi Collective, Babaganoush in Jazzing Legs. Trenutno zaključuje študij jazz klavirja na Prince Claus Conservatorium v Groningenu na Nizozemskem. Poleg ukvarjanja z glasbo je aktivna tudi v drugih vlogah, kot sta improvizacijsko gledališče in vizualna umetnost. Njene fotografije so bile razstavljene v okviru Fotovizije 2020.
Gaja Pekošak (2003) je bobnarka s Kozjanskega. Primarno se ukvarja z likovno umetnostjo, pred tem pa je kratko obdobje igrala diatonično harmoniko in pela v pevskem zboru. Z glasbo se začela resneje ukvarjati v letu 2020, ko je začela igrati bobne. Isto leto je nastal njen bend Dunraven. Včasih se loti tudi igranja kitare, pri projektu Dunraven pa je zadolžena še za vizualno podobo.
Blaž Božič je rojen leta 1991 v Ljubljani. Je glasbenik, pesnik, klasični filolog in prevajalec. Deluje kot kitarist zasedbe nevemnevem in z eksperimentalnim breakcore-glitchcore solo projektom SsmKOSK, s katerim je izdal 4 albume in odigral številne koncerte doma in na tujem (Avstrija, Bolgarija, Danska, Hrvaška, Italija, Madžarska, Nemčija, Romunija, Srbija). Bil je klubski maratonec leta 2017, poleg tega pa je dejaven tudi na literarnem, prevajalskem in raziskovanem področju.
Boštjan Imenšek iz Šmarja pri Jelšah, samouk na kitari je v dobrih dveh dekadah štromal in snemal z najrazličnejšimi zasedbami od punka do kantavtorstva (Fushies, Barni band, CZD, Mi2, Muškat Hamburg, Črni Peter, Hoblpank, Tadej Vesenjak & Rdeči Gadi,…). Trenutno buči kot blues, rock, noise eksperimentalno ambientalni enojec brez krmarja, pluje po ritmu isto in enega, enega in istega z dinamiko vala in buke, pri čemer je njegova ena in edina pomoč – kitara in telefonski krik!
Razsrediščenja 3