Razsrediščenja BoS: Jana Tavčer, Tilen Kravos, Mia Brunej, Vid Drašler
01
Oct
2022

Razsrediščenja BoS: Jana Tavčer, Tilen Kravos, Mia Brunej, Vid Drašler

  • Kraj:Bistrica ob Sotli
  • Lokacija:Klub Metulj
  • Kdaj:20.00

Razsrediščenja BoS, Klub Metulj, Bistrica ob Sotli
Jana Tavčer in Tilen Kravos
Mia Brunej in Vid Drašler
Jana Tavčer (1997) prihaja iz Bistrice ob Sotli, med tednom študira veterino v Ljubljani. Že od otroštvu je pela v različnih pevskih zborih. Kasneje je bila bas kitaristka in vokalistka v rock zasedbi Social Blue. Trenutno se posveča ustvarjanju avtorske glasbe, v kateri se prepleta pop/soul melanholija. Vse bolj pa jo vleče v raziskovanje svojega glasu izven okvirjev znanega.
Tilen Kravos je mlad slovenski kitarist, ki je svojo glasbeno pot začel v srednješolskih bandih, nato pa jo 2017 nadaljeval v Kombo šoli Zlatka Kaučiča, kjer se je pobliže spoznal z jazzom ter improvizacijo, kar je tudi eno izmed njegovih področji zanimanja. Čez vse leto redno ustvarja ter koncertira, trenutno ga lahko slišimo v zasedbah kot so Eating Sports, Tivulen, Niemoy, Kombo C, Grunt, Duo Vadis…
Mia Brunej
Z glasbo, različnimi inštrumenti in glasbeno šolo sem se srečala že v otroštvu, a sem svojo naklonjenost glasbi pričela skrbneje gojiti šele kasneje. Po nekaj letih zavzetega igranja kitare, ki sem jo zopet prijela v roke kar pozno po dvajsetem, sem naključno poprijela še za bas in zgodila se je ljubezen na prvi občutek. Največja inspiracija, vir znanja in izkušenj so mi neskončna zakladnica jazza in bluesa in njeni domači in tuji izvajalci. Po nadgrajevanju znanj v glasbeni šoli pri Big bandu Krško, v okviru mednarodne delavnice Jazzinty ter preko spletne skupnosti Talkingbass, trenutno ustvarjam glasbo, pišem tekste in igram v zasedbi Kava za dva. Z glasbeno improvizacijo sem se že srečala v okviru igranja na jamm session-ih ter pri ustvarjaju svoje glasbe, vendar pa bom v jabolko povsem proste improvizacije v živo pred publiko tokrat ugriznila prvič.
O Vidu Drašlerju lahko govorimo na več načinov. Od tega, da ga vztrajno srečujemo na festivu in dogodkih Ignor, kjer svojo glasbo staplja s poezijo, do mnogih dogodkov, ki jih organizira v okviru vrhniške ekipe in koncertov cikla Rojišče. �V zadnjem času smo ga lahko slišali v zasedbah TiTiTi, Oholo in Svojat, kjer poleg steady beata vsakič znova razpira tudi �polje improvizirane glasbe. V mnogih primerih je backbone benda, vedno pa je bobnar, ki sošpilavcu/ki odpira prostor in �z njim deli muziko. Zareže, kjer rezati gre ter na plin in zavoro pritiska s tenkočutnostjo izkušenega mehanika 😉 ki �domuje v drobovju svojega inštrumenta, ga posluša, se nanj odziva, spremlja, se navdihuje, vzpodbuja in umika … skratka igra in igra se! Je skladatelj, improvizator, a predvsem glasbenik.
Program Razsrediščenj v Klubu Metulj načrtuje Andrej Boštjančič – Ruda.

Vrata 20.00
Koncert 21.00