Razsrediščenja BoS: Andrej Černelč, Andrej Fon, Gaja Pekošak, Marek Fakuč
19
Mar
2022

Razsrediščenja BoS: Andrej Černelč, Andrej Fon, Gaja Pekošak, Marek Fakuč

  • Kraj:Bistrica ob Sotli
  • Lokacija:Klub Metulj
  • Kdaj:20:00
19.03.2022 Klub Metulj, Bistrica ob Sotli
Andrej Černelč (kitara in tolkala) in Andrej Fon (saksofon)
Gaja Pekošak (tolkala) in Marek Fakuč (bobni)
Gaja Pekošak (2003) je bobnarka s Kozjanskega. Primarno se ukvarja z likovno umetnostjo, pred tem pa je kratko obdobje igrala diatonično harmoniko in pela v pevskem zboru. Z glasbo se začela resneje ukvarjati v letu 2020, ko je začela igrati bobne. Isto leto je nastal njen bend Dunraven. Včasih se loti tudi igranja kitare, pri projektu Dunraven pa je zadolžena še za vizualno podobo.
Andrej Černelč (1983) je od najstniških let vpet v alternativno sceno Bistrice ob Sotli. V bendih je največkrat sodeloval kot kitarist in pevec. Svoje kompozicije je kasneje predstavljal kot kantavtor, včasih pod umetniškim imenom Pat Tern. Še kasneje je odkril dar za rapanje. Danes je član rock tria Dunraven in hiphop dueta FlipFlop. Ukvarja se tudi z videom, literaturo in samostojnim glasbenim ustvarjanjem.
Andrej Fon (1980) je glasbenik multi-inštrumentalist (kitara, saksofon, klarinet, druga DIY zvočila), improvizator in tekstopisec. Kot avtor glasbe-glasbenik in performer sodeluje pri več gledaliških, animacijskih in lutkovnih projektih. Izvaja tudi glasbene delavnice z otroki. Trenutno se največ posveča delu v skupinah Svojat, Olfamož in Oholo!
Marek Fakuč je bobnar, tolkalec in producent. Poznamo ga iz vrst Kavčičevega Komba A ter bendov Marta Fakuch, Etceteral, Eating Sports, Pro Polis in drugih. V polju improvizacije, poezije in avantgarde pa akustične inštrumente in naključne predmete prepleta z raznimi elektronskimi napravami, te zlorablja za doseganje raznovrstnih zvočnih ambientov in vzorcev.
Kurator Razsrediščenj BoS je Andrej Boštjančič Ruda.