Razprava z Mitjem Blažičem
28
Feb
2020

Razprava z Mitjem Blažičem

  • Kraj:Bistrica ob Sotli
  • Lokacija:Knjižnica
  • Kdaj:18:00

Preveč časa je že minilo od zadnjega dogodka cikla Gradnja strpnosti in sožitja. Tokrat bomo v knjižnici Bistrica ob Sotli razpravljali s prepoznavnim gostom, novinarjem in aktivistom za človekove pravice. Tema večera bo pereča: kako spremeniti vzdušje, ki se razrašča po Evropi in širše – vzdušje naraščajoče nestrpnosti do najbolj ogroženih. Zdi se, da tonemo v vedno hujšo nestrpnost na podlagi nacionalnosti, barve kože, spolne usmerjenosti … Družba v času tehnološkega napredka in poplave (bolj in manj preverjenih) informacij postaja vse bolj zaprta, prestrašena in nestrpna.

Aktivisti, ki se borijo proti temu toku, so bolj ali manj dejavni, vsekakor pa ne zelo uspešni. Kaj je razlog za to? Pomanjkanje časa, neodzivnost medijev, morda pa celo pomanjkanje vizije?

To so zahtevna vprašanja, a se jih bomo vseeno pogumno lotili – morda pa pridemo do kakšne dobre ideje. Čisto možno je, da se že v osnovi ne strinjate z uvodnimi ugotovitvami – vseeno sta vabljeni, da se vključite v naše omizje, če ste le pripravljeni prisluhniti različnim mnenjem, spoštljivo izraziti strinjanje ali nestrijanje, oblikovati mnenja na podlagi argumentov, pa tudi mirno sprejeti možnost, da se vaše mnenje razlikuje od mnenja nekoga drugega.

Vabljeni torej, da v petek, 28. 2. 2019 ob 18h, aktivno sodelujete v razpravi z Mitjo Blažičem.

Dogodek pripravlja Mladinsko društvo Bistrica ob Sotli v sodelovanju s knjižnjico Šmarje pri Jelšah – enota Bistrica ob Sotli.