POSTANI PROSTOVOLJKA/PROSTOVOLJEC IN POMAGAJ MLADOSTNIKOM!
15
Apr
2018

POSTANI PROSTOVOLJKA/PROSTOVOLJEC IN POMAGAJ MLADOSTNIKOM!

  • Kraj:Bistrica ob Sotli
  • Lokacija:Mladinsko društvo Bistrica ob Sotli
  • Kdaj:02/26/2018 – 04/15/2018

Vsi, ki imate veselje za delo z mladimi, jim znate prisluhniti in želite pomagati, ste toplo vabljeni, da se vključite v projekt Rast(išče)sreče (krajše RIS). Skozi aktivnosti bomo mladostnikom pomagali, da se bodo uspešneje spoprijemali z življenjskimi izzivi, da bodo  lažje premagovali učne težave, da ne bodo izključeni iz družbe, ter da bodo imeli zdravo okolje za svoj osebnostni razvoj.

Pri tem bomo potrebovali pomoč vseh, ne glede na starost, ki ste radi v družbi mladih, imate znanje in občutek za pomoč pri učnih in osebnih težavah, ste ustvarjalni in se želite tudi kaj novega naučiti. Preden se bomo skupaj lotili pomoči mladim, bomo zainteresiranim prostovoljcem bomo ponudili izobraževanja, ki jih bodo vodili priznani strokovnjaki in vas tako pripravili za opisana dela. S tem si boste prostovoljci pridobili pomembne izkušnje in reference s področja mladinskega dela, učne pomoči, terapevtskega in socialnega dela, ki vam lahko v nadaljnji učni in poklicni poti pridejo še kako prav.

V projektu RIS Mladinsko društvo Bistrica ob Sotli sodeluje kot partner, nosilec projekta je Mladinski center Krško, drugi partnerji pa so še: Družinski inštitut Zaupanje iz Sevnice in JZ KTRC Radeče.

V okviru projekta bomo vzpostavili dnevni center, preventivno središče, kamor bomo vabili mlade. Tam jim bomo nudili pogovore, svetovanje, informiranje, umetniško ustvarjanje, praktične delavnice, pomoč pri šolskem delu idr.

Središče si bo prizadevalo s svojimi aktivnostmi pripomoči k duševnemu zdravju, opolnomočiti mladostnike za funkcionalno in učinkovito spoprijemanje z življenjskimi izzivi, odpraviti oz. zmanjšati morebitno socialno izključenost, marginaliziranost, stisko mladostnikov in jim nuditi zdravo okolje za njihov celostni razvoj.

 

Vse zainteresirane vabimo, da se nas kontaktirate preko elektronskega naslova: pisarnametulj@gmail.com ali nas pokličete na telefonsko številko 031516963 (Anja) ali 031747456 (Adrijana).

 

Logo_EKP_sklad_za_regionalni_razvoj_SLO_slogan   logo_LAS_Posavje_barve2017           MDBS-Logo-45-mm-BARVNI              Rastiščesreče_logo_PNG