Piknik pred 25. obletnico prvega koncerta v Klubu Metulj
11
Jun
2022

Piknik pred 25. obletnico prvega koncerta v Klubu Metulj

  • Kraj:Črešnjevec
  • Lokacija:Pri Rudi
  • Kdaj:17:00
Decembra letos bomo obeležili 25. obletnico prvega koncerta v Klubu Metulj. Dežurni krivci so takrat, po zaslugi Andreja Boštjančiča – Rude, imeli čast biti prvi, ki so zatresli Metulja. Da bomo proti koncu letošnjega leta lahko počastili to obletnico, se bomo to soboto ob 17:00 dobili pri Rudi na piknik sestanku.
Nekaj Rudovih besed:
Pozdravljeni dragi moji metulji,
minilo je 25 let in se sprašujem, če je to veliko ali malo in se hitro skušam potolažit, da je cajt relativna komponenta v naših življenjih. V tem cajtu, od prvega koncerta Dežurnih krivcev v Metulju in do danes, se je v njem zganil marsikateri mladi um in tudi kakšen malo manj mlad. To se dejansko pozna v naši mali vasi, ki je skozi leta postala odprt prostor za izražanje kritične misli, ki je dan danes ključna (kot je verjetno bila vedno), da svet ne zblazni in mi z njim. Povod za koncert je bil seveda to, da se v Metulju zgodi nekaj več, kot samo mladostniško rajanje. In seme se je prijelo, tudi negovati smo se ga naučili in sedaj je že mogočno drevo. Ta prispodoba se mi zdi najbolj primerna. Dejansko je za premik oz. nastanek nečesa novega in pozitvnega dovolj zasaditi drobno majčkeno seme. Po teh 25 letih sem dojel, da za to, ker želim spremeniti svet na bolje, ne rabim postaviti sebe in vsega okoli mene na glavo, ter se strahovito bojevat za spremembe. Potrebno je zasaditi seme in ga negovati z ljubeznijo. Pa tudi braniti pred napadalci in zajedalci. Vse ostalo se potem lahko zgodi, ker ima pogoje. Verjetno o tem govorijo številne knjiga. Jaz osebno sem to spoznal s pomočjo Metulja. Enega in edinega.
Naše rajanje in druženje bi trajalo od 25. do 30.12. Cele praznike, da bo lahko vsak našel sebi primeren termin in vsebino. Naredili bi koncerte, razstave, debate, oglede, pesnikov in filozofov ne sme manjkati in tako dalje in tako naprej. Če ima kdo kakšno idejo, se ne šparat. Zbrali bi tudi spomine, v smislu, da bi napisali svoj spomin na prvi koncert v Metulju, ki ste ga doživeli, kot posameznik. K temu bomo povabili tudi vse ostale obiskovalce.
Vse to bi predebatirali v soboto 11.6. na prvem piknik sestanku in prvem žuro v čast 25 let pri meni na terasi.
Na pikniku nas bo violinski virtuoz Klemen Bračko za pol ure prestavil v Bachov svet harmonij in melodij. Klemen, ki ste ga pred leti videli igrati v Brencl bandi, se je med ostalim zelo poglobil v Bachovo violinsko glasbo.
Vabljeni!