NKC: Tristan Honsinger (ZDA / Nizozemska) + gosti (Slo/Cro)
16
Nov
2014

NKC: Tristan Honsinger (ZDA / Nizozemska) + gosti (Slo/Cro)

  • Kraj:Bistrica ob Sotli
  • Lokacija:Klub Metulj
  • Kdaj:09:00 pm

Na enotedensko umetniško rezidenco v Slovenijo prihaja Tristan Honsinger, eden najbolj cenjenih čelistov v polju free jazza in svobodno improvizirane glasbe. V okviru rezidence bo nastopil tudi na Nedeljskem Koncertnem Ciklu v Klubu Metulj.

Američan, ki od sredine sedemdesetih živi v Evropi in je na svoji več kot pol stoletja dolgi glasbeni poti pustil pomemben pečat v zasedbah Cecila Taylorja, Dereka Baileyja (Company), Alexandra Von Schlippenbacha (Globe Unity Orchestra) in v slovitem ICP Orchestra, bo v Menzi pri koritu vodil štiridnevno delavnico improvizacije z lokalnimi glasbeniki, igralci in pesniki, v Klubu Metulj pa bo izvedel solo nastop, po katerem se mu bodo na odru in pod njim pridružili še gostje iz domače impro scene in pesniki iz hrvaške. V petek 14.novembra bo nastopil tudi v okviru festivala NEPOSLUŠNO v Španskih borcih v Ljubljani.

https://www.facebook.com/events/356066747851345/?pnref=story

http://sundaynoise.blogspot.com/
https://www.facebook.com/sundaynoisenkc

 

 

 

Tristan Honsinger se je rodil leta 1949 v Vermontu, ZDA. Čelo je začel igrati pri devetih, pri dvanajstih pa je že redno nastopal. Izobraževal se je na Konservatoriju za glasbo Nova Anglija v Bostonu in pri Paulu Olefskyju na Konservatoriju Peabody v Baltimoru. Leta 1969 se je preselil v Montreal, kjer se je razvil v improvizatorja in skladatelja. Od leta 1974 živi v Evropi, kjer je igral v vplivnih zasedbah I.C.P., Company in Globe Unity Orchestra. Več kot deset let je sodeloval s plesalko Katie Duck. Preizkusil se je tudi na drugih glasbenih področjih in med drugim sodeloval z britansko postpunk zasedbo The Pop Group in nizozemskimi The Ex. Njegovo rabo čela zaznamujejo humor, inovativna raba razširjenih tehnik igranja, kakor tudi vokaliziranje in naslanjanje na gledališke prvine.