NKC / SundayNoise :  1724 (Pol/Hun/At) & Š i r o m (Slo)
15
Feb
2015

NKC / SundayNoise : 1724 (Pol/Hun/At) & Š i r o m (Slo)

  • Kraj:Bistrica ob Sotli
  • Lokacija:Klub Metulj
  • Kdaj:08:00 pm

V goste prihaja ena izmed zasedb, ki so se formirale v skupnosti “4 state sessions”, ki se zadnjih nekaj let plazi in straši po Evropi. Delavnice so večkrat potekale že tudi v Sloveniji, in so pomemben del kongresa svobodnih umetnosti in misli Improcon, katerega soorganizator je tudi Klub Metulj. Pridružila se jim bo sveža zasedba iz domačih logov svobodnega izražanja –  Š i r o m, ki jo se stavljajo stari znanci: Iztok Koren, Ana Kravanja in Samo Kutin.

Zasedbo 1724 sestavljajo violinistka Luca Kezdy iz Madžarske, bobnar Emil Gross iz Avstrije in Tomek Les iz Poljske. Vsi trije se profesionalno ukvarjajo z glasbo, zaključili formalna izobraževanja in prejeli veliko nagrad s področja jazza in improvizacije. Zadnjih nekaj let se intenzivno ukvarjajo z delom znotraj tria, predvsem na živih nastopih, kjer je tudi osnovni prostor za improvizacijo. Pred kratkim so izdali tudi prvo ploščo, na kateri se nahajajo posnetki iz koncertov in je izšla tudi pri domači založbi Klopotec.

Luca Kézdy : violina, efekti
Emil Gross : bobni
Tomasz Leś : el.kitara

 

 

Š i r o m

širom(2)

Iztok Koren – banjo, bas boben, cevni zvonci

Ana Kravanja – violina, viola, ribab, balafon, kalimba, bendir

Samo Kutin – ukulele, kalimba, doma izdelane harfe in steel drum

Trio Širom izvaja avtorsko instrumentalno glasbo, ki iz polj transa, akustične meditativne zamaknjenosti in polimelodičnosti prehaja v zveneče psihadelične pasaže znotraj katerih se znajdejo tudi nepričakovani preobrati. Zaznamuje ga edinstven zvok, katerega oblikuje kombinacija klasičnih, tradicionalnih in lastnoročno izdelanih glasbil.

Člani zasedbe so prav tako aktivni še v številnih drugih glasbenih skupinah in projektih (Škm banda, Hexenbrutal, Najoua, Samo Gromofon, Horda grdih itd.).