NKC: In The Sea (Honsinger, Zubot, Caloia)
02
Jun
2018

NKC: In The Sea (Honsinger, Zubot, Caloia)

  • Kraj:Bistrica ob Sotli
  • Lokacija:Klub Metulj
  • Kdaj:21:00

Ponovni obisk Tristana Honsingerja, tokrat v triu In The Sea.

In The Sea:

Tristan Honsinger – čelo
Nicolas Caloia – kontrabas
Joshua Zubot – violina

Ameriški čelist Tristan Honsinger se je rodil leta 1949 v Vermontu, ZDA. Čelo je začel igrati pri devetih, pri dvanajstih pa je že redno nastopal. Izobraževal se je na Konservatoriju za glasbo Nova Anglija v Bostonu in pri Paulu Olefskyju na Konservatoriju Peabody v Baltimoru. Leta 1969 se je preselil v Montreal, kjer se je razvil v improvizatorja in skladatelja. Od leta 1974 živi v Evropi, kjer je igral v vplivnih zasedbah I.C.P., Company in Globe Unity Orchestra. Več kot deset let je sodeloval s plesalko Katie Duck. Preizkusil se je tudi na drugih glasbenih področjih in med drugim sodeloval z britansko postpunk zasedboThe Pop Group in nizozemskimi The Ex. Njegovo rabo čela zaznamujejo humor, inovativna raba razširjenih tehnik igranja, kakor tudi vokaliziranje in naslanjanje na gledališke prvine.

Kontrabasist in skladatelj Nicolas Caloia (1968) je umetniški vodja produkcijske hiše Musique rayonnante, živi in ustvarja v Montrealu v Kanadi. Deluje na področju kreativne, eksperimentalne in svobodno improvizirane glasbe ter kompozicije za manjše glasbene zasedbe in številčnejše orkestre. Posnel je ducat glasbenih izdaj pod svojim imenom in tudi v sodelovanju z drugimi zasedbami. Kot svobodnjak je sodeloval v različnih glasbenih kolektivih, med katerimi prednjačita Ambiances Magnétiques in The Ensemble SuperMusique. Je tudi soustanovitelj glasbenega sestava pod vodstvom znamenitega ameriškega saksofonista Roscoe Mitchella, ki so izvajali improvizacije za orkester v Montrealu in Torontu. Njegov namen muziciranja je zadovoljiti poslušalčevo telo, um in srce.

Violinist in skladatelj Joshua Zubot (1978) živi v Kanadi. Kot samouk v igranju violine se je udeležil mednarodne turneje z zasedbo violinistov im. Barrage. Študij elektroakustike je zaključil v Montrealu. Preizkuša se v zelo raznolikih glasbenih žanrih, ki segajo od avantgardne, improvizirane glasbe do klezmer, bluegrass, avant rock in navsezadnje tudi do jazzovske, klasične glasbe. Je koproducent koncertne serije improvizirane glasbe Mardi Spaghetti. Sodeloval je s številni glasbenimi skupinami in glasbeniki, ki so Nicolas Caloia, Jesse Zubot, Philippe Lauzier, Michael Blake, Miles Perkin in mnogimi drugimi. Gostoval je tudi na vidnejših glasbenih festivalih, kot so Medicine Hat, L’Off Festival de Jazz de Montreal, jazz festivalih, Suoni Per Il Popolo, Les Francofolie de Montreal, NXNE, Sound Travels (Sound Art Festival v Torontu) in številnih evropskih festivalih.

http://www.nicolascaloia.net/inthesea.html