NKC: Kočan & Jančič / Ruža Reda – pesniško glasbeni večer
19
Mar
2017

NKC: Kočan & Jančič / Ruža Reda – pesniško glasbeni večer

  • Kraj:Bistrica ob Sotli
  • Lokacija:Klub Metulj
  • Kdaj:20:00

Glasbeno pesniški večer dveh duetov

KOČAN & JANČIČ
MurvaBoben&Kolo

Kristina Kočan – poezija, glas, elektronika, kalimba
Denis Jančič – bobni

&

RUŽA REDA
Umik na obrambne položaje/Povlačenje na obrambene položaje.

Andrej Boštjančič – Ruda – ak. Kitara
Žarko Jovanovski – Žare – tekst

 

 

unnamed

Projekt MurvaBoben&Kolo je pesniško glasbeni projekt dveh slovenskih umetnikov – pesnice Kristine Kočan in bobnarja in multiinstrumentalista Denisa Jančiča. V projektu gre za sintezo poezije in glasbe na bobnih, pri čemer Kristina Kočan za koncertno predstavitev poezije uporablja glas kot tudi elektroniko.

Naslov projekta pove, da gre pretežno za variacije poezije iz Kočanove zadnje zbirke Kolesa in murve. Bobni služijo kot kontrapunkt občasno nadvse liričnemu izrazu Kristine Kočan. Gre za sodoben in inovativen način prepletanja poezije in glasbe, kar pričara dogodek širše estetske vrednosti skozi paradigmo sinteze improvizacije, tako poezije kot glasbe, improvizacije, ki je že tako vidna v poeziji Kristine Kočan kot tudi glasbi Denisa Jančiča.

V njunem projektu nista glasba in poezija nikoli izolirani entiteti, temveč ostajata v nenehni interakciji, dialogu, mestoma celo soodvisnosti.

 

 

ruza

Ruža Reda sta Andrej Boštjančič – Ruda in Žarko Jovanovski – Žare. Duet je nastal na kongresu improviziranih glasb Improcon, v Kumrovcu leta 2015. Po nadaljevanju sodelovanja je sledilo nekaj nastopov na domačih odrih, decembra 2016 pa je izšla tudi njuna plošča Umik na obrambne položaje/Povlačenje na obrambene položaje.

Andrej Boštjančič-Ruda je kitarist in skladatelj, ki v glavnem deluje v Sloveniji in ga zanimajo zelo različni glasbeni žanri. Ustanovil je glasbene skupine Zmajev rep, Črni Peter in Brencl banda. Sodeluje tudi v free jazz septetu Oholo!.

Žarko Jovanovski je pesnik in glasbenik, ki živi in deluje v glavnem na Hrvaškem. Ustanovil je glasbene zasedbe Electric Žare, Geler Feler, AbnorMalan in Duo List. Z nekaterimi še vedno sodeluje. izdal je pet knjig poezije: Hrvaška, Jebo mu pas mater še življenju, Brez denarja, Me ti sploh ljubiš? in Viški.

 

KocJanRunet

 

FB dogodek: https://www.facebook.com/events/1433820233315291/