no image
03
Nov
2013

Nedeljski koncertni cikel MOE (Norveška)

  • Lokacija:MC METULJ
  • Kdaj:08:00 pm

NEDELJSKI KONCERTNI CIKEL
predstavlja

MoE
(NOR)

  • Guro Skumsnes Moe: Bass, vocals
  • Joakim Heibø Johansen: Drums & noise
  • Håvard Skaset: Guitar

Norveški trio MoE združuje minimalistične kompozicije in eksperimentalni pristop, ki ga je nemogoče uvrstiti v rockovske žanre. Če že moramo uporabljati oznake se njihov zvok giblje po mejah noise rocka.

Na kozjansko prihajajo v sklopu turneje, na željo basistke Guro Skumsnes, aktivne na norveški free improv sceni. Njihovi nastopi so glasni in agresivni, zloraba inštrumentov pa poskuša poslušalca pripeljati do zdrave blaznosti. Ampak na papirju, ekranu in teoriji opisovanja velikokrat stojijo v megli in dobijo smisel šele ko muzika udari v živo. Udarila bo to nedeljo v Klubu Metulj v Bistrici ob Sotli.

Odmislite vse kar ste do sedaj prebrali in se v nedeljo soočite s samim sabo, v družbi potujočih glasbenikov, lokalnih aktivistov in ostalih regijskih poslušalcev, s podobnimi vprašanji, ki dobijo smisel na nedeljskih koncertih, ko problemi posameznika lahko postanejo rešitve problemov družbe.

In ne pozabite, vsak koncert, vsak trenutek, ko javni prostori sprejemajo glasbenike popotnike in vsako zbiranje v javnih prostorih z namenom soočanja z zvokom, mislijo in občutki, vse to je protest. In je terapija.

Zastavite svoje telo hrupu in se soočite s stanjem, ki vas duši. Morda odidete odločnejši.

Klub Metulj ostaja edini javni prostor v regiji, kjer se soočata misel in zvok. Intenziteta čutenj in rezultat vplivanja na okolje v katerem bivamo, je odvisen od konfrontacij, ki jih javni prostor z odrom omogoča.

Lahko pa seveda še naprej gledamo v drugo smer individualizma, do naslednje lokalne veselice, ko bodo problemi zopet potlačeni in regija še naprej žarela od zlatih medalj, bioeko pekarn in novih paketov antidepresivov.

Res je. prehajamo v regijsko zvočno miselno aktivnost, ko bomo javno spregovorili o položaju mladega psameznika in družbe v regiji, o resničnih problemih lokalnega okolja, potlačenimi s težo turističnega prekletstva, javne razsvetljave in subvencioniranih traktorjev.

http://www.conradsound.com/music-2/moe/

Protestirajte in zdravite se redno, odločno in v živo. Offline.