Nedeljski koncertni cikel: Al Doum & The Faryds (Ita), Najoua (Slo)
11
May
2014

Nedeljski koncertni cikel: Al Doum & The Faryds (Ita), Najoua (Slo)

  • Kraj:Bistrica ob Sotli
  • Lokacija:Klub Metulj
  • Kdaj:08:00 pm

Gostovanje italijanskega kolektiva Al Doum & The Faryds iz Milana, v družbi domačega dueta Najoua. Psihedelična akustična glasba pod vplivi arabskih ritmov in free jazza sreča Afriko. Najoua predstavljata novo ploščo Deveteronog,  Al Doum & The Faryds pa v sklopu evropske turneje preigravajo material za novo ploščo, ki izide letos.
Duo NAJOUA je glasbeni projekt Ane Kravanja in Sama Kutina. Instrumentalno avtorsko glasbo izvajata na 13, pri nas izdelanih kalimbah, ki so sicer tradicionalen afriški instrument. Skladbe so izrazno dinamične, raznolike v prepletanju ritmičnih in melodičnih variacij in vključujejo improvizacije, iz katerih se tudi porajajo. Od ponavljajočih se, v trans ponašajočih kompozicij, se glasba prelevi tudi v igrive humorne viže in nenavadne zvoke, ki izhajajo iz eksperimentiranja.

 

 

 

Plošča Deveteronog via Macefizelj

 

Kolektiv Al Doum & The Faryds prihaja iz Milana in predstavljajo italijansko psihedelično sceno aktivno na področju akustične eksperimentalne glasbe. V sklopu evropske turneje bodo predstavljali aktualno ploščo Positive force.

 

Positive Force cover art

 

Poslušaj POSITIVE FORCE via BANDCAMP