Natečaj  za rock priredbo ljudske pesmi  Kolomonov žegen 2014
10
Oct
2014

Natečaj za rock priredbo ljudske pesmi Kolomonov žegen 2014

  • Kraj:Bistrica ob Sotli
  • Lokacija:Klub Metulj
  • Kdaj:All Day
  • – 11:00 pm

kolomon_2014_logo

Letošnjega novembra (predvidoma 8.11.) bo četrtič zapored festival Kolomonov žegen. Zmagovalec natečaja za priredbo ljudske pesmi  Pa se sliš’ ali priredbo kakšne druge ljudske skladbe se bo z svojim repertorajem predstavil na odru Kluba Metulj.

Predlog za letošnjo alter/rock priredbo je slovenska ljudska pesem z naslovom Pa se sliš’. Pesem kljub svoji prvinski preprostosti premore veliko izpovedno moč, razen tega pa izstopa tudi po izvirnosti preigravanja vseh glasbenih prvin: melodije, harmonije, ritma (domiselno posnemanje zvonenja,, tričetrtinski takt, lomljen ritem), zato na vseh ravneh uresničije načela natečaja. Pripravljeni pa smo se tudi pustiti presenetiti s priredbo ljudske pesmi po vaši izbiri.

Podrobnosti natečaja:

Pesem

Predlog za letošnjo alter/rock priredbo je slovenska ljudska pesem z naslovom Pa se sliš’. Pesem s prepoznavnim poreklom kljub svoji prvinski preprostosti premore veliko izpovedno moč, razen tega pa izstopa tudi po izvirnosti preigravanja vseh glasbenih prvin: melodije, harmonije, ritma (domiselno posnemanje zvonjenja, modulacija spremljevalne melodije, tričetrtinski takt, lomljen ritem), zato na vseh ravneh uresničuje načela natečaja. Vseeno pa smo odprti tudi za priredbe drugih skladb iz bogate zakladnice slovenske ljudske glasbe.

Kriteriji

​Člani žirije bodo rock priredbe slovenske ljudske pesmi vrednotili glede na:

1. izvirnost in prepričljivost reinterpretacije ljudske pesmi,

2. izraznost priredbe in njeno izpovedno moč,

3. posrečenost prenosa ljudske pesmi v sodobni zvočni okvir.

Pogoji sodelovanja

​Za sodelovanje na natečaju pošljite na naslov MDBS, Bistrica ob Sotli 9, 3256 Bistrica ob Sotli ali na kolomonov.zegen@gmail.com:

• demo posnetek (MP3) sodobne priredbe pesmi.

• kratko predstavitev izvajalca ali skupine,
• podatke kontaktne osebe.

Rok prijave: 11.10.2014

Nagrade

  • Honoriran nastop na festivalu Kolomonov žegen v višini 200€ bruto. Izvajalec bo izvedel prijavljeno pesem in svoj običajen repertoar v dolžini do 90 minut.
  • Studijski posnetek zmagovalne pesmi in še največ dveh skladb po izbiri zmagovalnega benda (snemanje zajema en snemalni dan, cca. 10 snemalnih ur). V nagrado je vključen tudi mix (mastering ni vključen).

V priponki pošiljamo zmagovalno pesem 2. natečaja Kolomonov žegen in sicer skladbo Zeleni Jurij fantastičnih Karmakoma.

Več o festivalu najdete na:

http://kolomonova.wix.com/kolomon