Natečaj za kratko kratko zgodbo
20
Aug
2020

Natečaj za kratko kratko zgodbo

  • Kraj:Bistrica ob Sotli
  • Lokacija:Bistrica ob Sotli

NATEČAJ ZA KRATKO KRATKO ZGODBO

Mladinsko društvo Bistrica ob Sotli in uredništvo revije Medmet razpisujeta natečaj za najboljšo kratko kratko zgodbo.

Pravila natečaja:

  • Ponovitev besede »kratko« ni naključna napaka, iščemo besedila v literarni zvrsti, ki v angleškem jeziku sliši na ime »flash fiction«, pri čemer smo za potrebe natečaja omejili dolžino zgodb na največ 1000 besed. Posebej poudarjamo, da je natečaj odprt za besedila vseh žanrov; pestrost in inovativnost sta zaželeni.
  • Natečaj je javen. Avtorice in avtorji, ki želijo sodelovati, naj svoje zgodbe objavijo kot komentar na FB časovnici revije Medmet in jo podpišejo s svojim pravim imenom in priimkom. Avtorice in avtorji se z objavo svojega besedila strinjajo s pravili natečaja.
  • Zgodbe naj bodo napisane v slovenskem jeziku, upoštevali bomo vsa besedila, ki bodo na FB časovnici revije Medmet objavljena do 31. julija 2020.
  • Izbor med prejetimi besedili bo opravila tričlanska strokovna komisija, ki bo avtorju zmagovalne zgodbe podelila nagrado 300 evrov. Nagrada vključuje tudi honorar za objavo zgodbe v tiskani izdaji revije Medmet. Člani komisije lahko ob nagrajenih predlagajo za honorirano objavo v reviji Medmet tudi druga prispela besedila. Odločitev komisije je dokončna, zato pritožba nanjo ni mogoča.
  • Poleg nagrade strokovne komisije bo podeljena tudi nagrada bralcev, ki jo prejme zgodba, ki bo do 20. avgusta ob 12:00 zbrala največ všečkov. (Pojem všeček za potrebe tega natečaja zajema odzive: všeč mi je, obožujem, sočustvujem, haha, neverjetno, žalostno). Avtor zmagovalne zgodbe po okusu bralcev prejme nagrado v višini 100 evrov.
  • Člani uredništva revije Medmet, zaposleni na Mladinskem društvu Bistrica ob Sotli ter ožji družinski člani prvih in drugih na natečaju ne smejo sodelovati.
  • Rezultati natečaja bodo objavljeni 20. avgusta 2020 na FB strani revije Medmet, na spletni strani revije Medmet (www.medmet.si) in na spletni strani Mladinskega društva Bistrica ob Sotli (www.klub-metulj.org).

 

Več na strani www.medmet.si

Vabljeni k sodelovanju!

Uredništvo revije Medmet

Medmet CUT3

Nagrajenci bodo razglašeni v okviru programa Festivala Medmet, ki bo potekal v septembru.
Omenjeni festival je del projekta Vas kulture.
Projekt Vas kulture sofinancirata Ministrstvo za kulturo in Evropski solidarnostni sklad.