Naši ljubi alter idioti – predstava, klovnski kabaret
09
Aug
2023

Naši ljubi alter idioti – predstava, klovnski kabaret

  • Kraj:Bistrica ob Sotli
  • Lokacija:Dvorana Kulturnega doma Bistrica ob Sotli
  • Kdaj:20.00 – 22.00
Dvorano Kulturnega doma Bistrica ob Sotli je naselila prav posebna prikazen; zaklenila je vrata, prinesla si je prigrizke, zleknila se je po lesenih odrskih tleh. To prikazen si boste lahko ogledali. Dvorana se bo spremenila v menažerijo, vstop bo prost.
Kreativna, interdisciplinarna ekipa klovnov, plesalcev in igralcev po imenu Za crknt, je za bistriško občinstvo pripravila klovnski kabaret z naslovom Naši ljubi alter idioti. S pripravami so v dvorani začeli že teden prej, njihovo plesno-klovnsko-glasbeno-improvizacijsko predstavo pa si bomo lahko v dvorani bistriškega Kulturnega doma ogledali v sredo, 9. 8. 2023 ob 20.00.
Vstop bo prost.
 
“Postapokaliptični Za crknt ponuja preplet krajših intervencij in daljših improvizacij na temo: moj alter idiot. Moj alter idiot je osebnost, ki živi v meni, z mano, ki je v kontaktu z menoj, me ne pusti dihati in sodeluje v vsaki moji umetniški kreaciji. “Malgre moi” ali “meni navkljub” je vedno tu. Je netekmovalna in neprepričljiva umetniška zvrst, nezakonito zasedena z nekredibilnimi in nekompetentnimi alter idioti. Alter idioti smo: fejk tajnica Beti, nekompetentna_i_o drag diva Josipa Divac, producent z glasbeno žilico Klausy, kvalificirana prodajalka domačih jajc Tereza, parti animal s svojevrstno točko vrtenja šnopca na verigi in nekredibilni Evroposlanec, kar seveda diši po resničnostnostnem šovu. Tega začini občasno Marina z venčkom sintesizer komadov, ki jih prepeva na vašo skrito željo. Alter idijoti vznikajo skozi leto kot gobe po dežju. Kje se skrivate?”
Za crknt postava:
Klausi – Gergely Dózsa,
Edina Živa Diva- Simeon Huzun,
Tajnica Beti – Tina Janežič,
Evropoanimator – Tomaž Lapajne Dekleva,
Tereza – Petra Markovič,
Animal -Andrej Zupanc,
Kapitanka Marina – Maja Dekleva Lapajne