Rock Winter Party: Dežurni krivci (+ Črni Peter)
20
Dec
2014

Rock Winter Party: Dežurni krivci (+ Črni Peter)

  • Kraj:Bistrica ob Sotli
  • Lokacija:Klub Metulj
  • Kdaj:09:00 pm

F9

Na letošnji zimski veselici bodo hrumeli legendarni tudi Dežurni krivci. V našem klubu pač ne zdržimo dolgo brez benda, ki ga je krstil (če slučajno kdo ne ve: ravno vsega krivi Prleki so bili sploh prvi bend, ki je nastopil v Metulju).

Zgodovina benda je dolga, pot trnova, plošče pa ena boljša od druge. Najprej, davnega leta 2001, izide obetavni debi Nikogaršnje mesto (daleč od ljubezni) s singlom 100 in 1 ter nam posebej dragim komadom Metulji in rožice. Naslednja studijska plošča nosi naslov Kakor človek, posebej pa se nam je vtisnil v srce Črf, razbijačina, ki nam še dandanes razmetava lasišča. Strup iz leta 2007 je postregel z do tedaj nedoseženo zvočno-produkcijsko ostrino, pa tudi z avtorsko zrelostjo. Pomislite samo na izjemne komade Wanna kill, Shut up! in Kdo se boji črnega moža?  Zadnja plošča, Fakti iz leta gospodovega 2013, pa je konceptualna plošča. Gre za uglazbeno družbeno-kritično poezijo izpot peresa kitarista, ki so jo Krivci nadgradili še z skorajda gledališkom odrskim performensom. Ploščo so predstavili tudi pri nas in naleteli na enostransko odobravanje (čeprav pa se bi kak stari hit tudi prilegel).

Tokrat ni strahu: Dežurni krivni bodo odigrali dolg in nabrušen repertoar everGRRRRRReenov in novosti ter poskrbeli za veselje ljubiteljev dvokolesnih pošasti – in seveda tudi vseh ostalih. Zato: Zbudi se! Vsani! Pot pod noge!

 

 

Pred Krifci bodo igrali domači rokenrolerji Črni Peter. Domači? Seveda! Njihov šef je Ruda, njihov basist je Imenšek (skoraj domačin), njihov bobnar pa je Primorc (in vsi vemo, da smo Primorci in Štajerci bratska naveza). Razen tega pojejo v hrvaščini, da jih cijeli svijet razumje!

Obisk obvezen!