Koncert: Črni Peter (BoS) & Electric Žare (Zg)
14
Nov
2014

Koncert: Črni Peter (BoS) & Electric Žare (Zg)

  • Kraj:Bistrica ob Sotli
  • Lokacija:Klub Metulj
  • Kdaj:09:00 pm

Koncertni večer garažnega rocka bistriško zagrebške naveze. Na povabilo domače bande Črni Peter v  goste prihaja zasedba Electric Žare iz Zagreba, ki bo preko vode nastopila prvič. Svi u garažu Klub Metulj.

 

ČRNI PETER


Črnega Petra je ustanovil komponist, tekstopisec in kitarist Andrej Boštjančič-Ruda (Brencl banda, Zmajev rep) spomladi leta 2012. Večina besedil je v srbohrvaščini, če se uporabljenemu jeziku lahko tako reče, tako da glasba s sabo nosi yu-nostalgični pridih. Komadi poslušalcu brez nepotrebnih dodatkov in lepotičenj napolnijo ušesa z neizprosnim gruvom izpod palčk Žigeta Ipavca (Koromač, Kombo Zlatka Kaučiča) in basa Boštjana Imenška (Tadej Vesenjak, Barni bend, MI2).


Čeprav bend deluge komaj dve leti, so že veliko nastopali v Sloveniji (Menza pri koritu, BIT Črnomelj, KUD France Prešern, Klub Zakon, MKC Koper…), na beograjskem Garage Explosion in klubih v Sbiji. Pred kratkim so nastopili v Zagrebu v Route 66 skupaj z gostitelji Elektrik Žare. Lani so posneli tudi koncert na Radiu Študent.


http://radiostudent.si/rtvš/glasba/črni-peter-0

 

 

ELECTRIC ŽARE


Četvorka iz Zagreba je nastala leta 2008. Bend igra zelo energičen garažni rock, ki se pretvori v nekaterih komadih v punk. Do sedaj so Izdali dva albuma: “Nikad, nikad, nikad” in “Prazne riječi”. Igrali so širom Hrvaške, v Bosni in sedaj se bodo predstavili prvič tudi v Sloveniji, prav v Klubu Metulj, kamor so jih povabili člani zasedbe Črni Peter.
Nevio – kitara
Miro – bubni
Igor – bas kitara
Žare – vokal