Koncert: Brencl Banda

Koncert: Brencl Banda

Etno sestav Brancl Banda vztrajno pridobiva na prepoznavnosti v vseslovenskem merilu in s svojim imenom, delovanjem in muziciranjem nenehno tudi promovira kraj, iz katerega izvira vodilni član in avtor. Vračajo se v Kulturni dom Bistrica ob Sotli, da dan po prvem maju proslavimo Praznik zasluženega počitka. Kaj je boljši odmor od napornih delavnih dni, kakor pa ples in vrisk?

Avtorska glasba zasedbe Brencl bande je nastala pod vplivom navdušenja nad ljudskim izročilom iz različnih koncev sveta, predvsem pa s seboj nosi močan slovanski duh in deluje, kot da je del njenega izročila, kot da bi nastala na podlagi notnih zapisov ljudskih viž s podstrešja. Brencl banda je nastala v Bistrici ob Sotli, ki ima bogato glasbeno tradicijo.

Čeprav uporabljajo dokaj običajne glasbene inštrumente in vokale, so oblikovali povsem originalen zvok. Njihova slovanska krila jih nosijo po svetu glasbe različnih narodov, ki skozi svoje ritme in melodije pojejo v en skupen glas o sreči, žalosti in brezčasju.

Brencl banda so: Klemen Bračko-violina, Rok Šinkovec-harmonika in vokal, Matija Krivec-kontrabas in vokal, Andrej Boštjančič-kitara in vokal.

http://www.brenclbanda.com/

 

11150420_681812671944650_4171158130058800399_n