Kolomonov žegen: ZMELKOOW & Baltazar (BoS)
28
Oct
2017

Kolomonov žegen: ZMELKOOW & Baltazar (BoS)

  • Kraj:Bistrica ob Sotli
  • Lokacija:Klub Metulj, kje pa drugje
  • Kdaj:21:00

Primorski poeti, ki izgledajo vse lepše in lepše, se vračajo v Metulja, ampak prvič kot glavni gosti na Kolomonovem žegnu. Igrali bodo akustično varianto, za protiutež pa jim bosta šompeterska elektrokerja Baltazar, ki se bosta v živo pokazala prvič.

Izštekani Zmelkoow se bodo v okviru svoje evropske turneje »Jebeš elektriko, milijone let so živeli brez nje!« dan pred nastopom v moskovskem Bolšoj teatru ustavili v Bistrici ob Sotli in v akustični večerni obleki (s svilenim spodnjim perilom) predstavili svoje evergrine v ušesom zelo prijazni obliki. Ta je hvaležna (in oni so hvaležni njej) tudi za vrsto komadov, ki so zaradi svoje lirične narave pretežno zapostavljeni na električnih veselicah. Če torej na špilu ne bo nihče bruhal ali opletal s prižgano motorko, lahko mirno pripeljete tudi svojo babico in mlajšo sestrico. Skratka, visoka kultura za vse generacije in agregatna stanja!

Baltazarja nista narisana, čeprav bi človek pomislil, da bi najbrž samo animirani lahko izvedli akrobacije, ki jih ona dva čisto zares. Damjan Dobrina – Baček igra naravnost bolane riffe in jih potem še z looperjem posname, da lahko preko njih igra še druge bolane rife. Še bolj divji je Valentino Božiček – Muc, ki igra bobne, vmes pa še spušča semple, igra klaviaturo in spušča efekte preko dveh kaoss padov.

Sicer pa boste videli.

 

Prit je treba absolutno nujno, ta dogodek se bo zgodil samo enkrat, razen pač če nismo res v enem paralelnih vesoij in bo nešteto naših dvojnikov uživalo na letošnjem Kolomonovem žegnu!