Kolomonov žegen 2022: MRIGO & GHET + FlipFlop
05
Nov
2022

Kolomonov žegen 2022: MRIGO & GHET + FlipFlop

  • Kraj:Bistrica ob Sotli
  • Lokacija:Klub Metulj
  • Kdaj:20:00

12. Kolomon nas bo požegnal z duetom duetov, ki furata rap. V glavni vlogi bosta Mrigo & Ghet, reperja, ki sta opozorila že leta 2011, ko je izšel eden najboljših slovenskih hip hop albumov Mrigz ‘N’ Ghet Hitz. V letih, ki so sledila, se je zgodila Ghetova solo plata Ghetbangarap in hit Z Bloka Snajper.

Še kasneje je nastal dream team štajerske rep scene Velebor, ko sta se velenjskima caroma pridružila še mariborca Emkej in Mito.

Leta 2019 pa sta s predstavitvijo plate, za katero je velenjska mladina zadnjih 8 let pisala Božičku, razprodala ljubljansko Galo Halo, s 5 singli (Fonkdat f. Drill, Nebit, Naprvemestu, Pregloboko, Chas f. Anu) pa se izstrelila v slovensko glasbeno stratosfero. Album Vse je postal eden nesporno najboljših albumov leta.

Ker je bilo Vse premalo, sta naredila leta 2020 album Še. S trdim in neizprosnim slogom sta kriva za peklenske rap nastope po vsej Sloveniji, odre pa sta delila tudi s hip-hop legendami, kot so: ONYX, M.O.P., GZA (Wu Tang Clan) in DAS EFX.

Še prej bo pustil natikače na terenu nestandardni, nadžanrski šompeterski duet FlipFlop. Na momente bolj elektroniki kot repu podobna, namesto gramofonov imata svoje unikatne inštumente, ki so v prvi vrsti narejeni za ulice. Zaigrala bosta vse komade iz albuma Yugo ni za dugo, kar je velika čast, ker album sploh še ne obstaja.

Med drugim bosta, kakor se na Kolomonovem žegnu pričakuje, odigrala tudi priredbo ljudske pesmi.

Kolomonov žegen bo 5. 11. 222 TOČNO ob 21:00, vrata se odprejo ob osmih. Vstopnica bo 12 eur. Rezervacije na pisarnametulj@gmail.com.