KOLOMONOV ŽEGEN 2015: LETEČI POTEPUHI (+The Ghen)

KOLOMONOV ŽEGEN 2015: LETEČI POTEPUHI (+The Ghen)

Sedmega novembra bo na sporedu 5. Kolomonov žegen. Nadaljevali bomo v stilu: znova bo nastopil legendarni bend, ki se vrača po dolgem premoru: Leteči potepuhi! Mineva okroglih 20 let od izdaje njihovega prvenca “Izguba časa in denarja,” ki je bil vse prej kot to: vzleteli so direktno v ozvezdje najbolj bleščečih slovenskih bendov (že prej so bili sicer poznani kot bend, ki je spremljeval Adija Smolarja na njegovih najboljših albumih – “Neprilagojen” in “Bognedaj, da bi crknu televizor”). Na prvencu skupine sta tudi najbrž največja hita Potepuhov vseh časov: “Bicikel” in “Pojem Blues.”

Dve leti po prvencu (davnega leta 1997) je izšla druga plošča “Ljubezen na prvi pogled.” Nadaljevali so v slogu: z vrhunskimi slovenskimi pop pesmimi (z raznimi primesmi), o kakršnih v drugi polovici drugega desetletja novega milenija ni ne duha ne sluha. Med drugimi lahko kot presežek nedvomno opišemo pesem, ki si deli ime z imenom albuma in pa ponarodelo “Ko ti vse narobe gre.”

Skupina je skozi leta zamenjala kar nekaj članov, toda gotovo je bilo najtežje slovo tisto pevca Klemna Tičarja, ki se ni našel v vse bolj profesionalnem in megalomanskem pristopu. Tudi brez njega je nastala plošča “Sveža jajca” iz leta 2001 in dva nesporno zabavna hita: “Jedrt” in “Kurja lojtra.” Misel “Življenje je kot kurja lojtra – kratek in posran” se uvršča med najbolj posvečene modrosti slovenske popularne glasbe.

Po toliko letih sta letos ustanovna člana in hrbtenica benda Dejan Došlo in Klemen Tičar znova združila moči, okoli sebe pa zbrala nove, odlične glasbenike. Po 15 letih so torej Leteči potepuhi spet nazaj. V čast nam je, da bodo prvič nastopili tudi v Bistrici ob Sotli.

Čast otvoriti še en Kolomonov žegen pa bo pripadla domači skupini The Ghen. Kvartet je trenutno v zadnjih fazah produkcije nove plošče, za ta večer pa pripravlja program novih in starih skladb ter priredbo nenavadne ljudske pesmi “Pršo pičo šo.”

Bodite pozorni tudi na preddogodek kolomonovega žegna dan prej …