Kolomonov žegen: All Strings Detached in Ana pupedan!
03
Nov
2018

Kolomonov žegen: All Strings Detached in Ana pupedan!

  • Kraj:Bistrica ob Sotli
  • Lokacija:Klub Metulj
  • Kdaj:21:00

Kolomonov žegen številka 8 v sodelovanju z Ustanovo pohorski bataljon nadaljuje srečno tradicijo, da kot glavno ime večera nastopi legendarni slovenski bend s slovenskimi besedili. To je tokrat kvartet Ana pupedan. Res pa, da pivške in pivske legende (ki so naš oder nekoč že počastile s svojimi podplati) v glavnem pojejo v svojem mehkem kraškem dialektu, včasih pa tudi v šarmantno polomljeni angleščini (spomnite se samo na njihov hit Wat kan aj du).

Prvič so vežbali enega lepega popoldneva leta 1992. Vsak je zavzel svoj položaj: Simon Avsec glas in violino, Boštjan Požar kitaro, Peter Žnidaršič bas in Marko Doles bobne, in v tej zasedbi vztrajajo že od ustanovitve naprej. Fantje imajo za seboj štiri izdane plošče in sicer “Anje Pupedanju” (1995), “Ante prupagandni balar” (1998), “III.” – ali album brez naslova (2002) in nazadnje “Na domači brjači” (2010).

Že vrsto let uspejo odigrati veliko število koncertov na najrazličnejših koncertnih prizoriščih. Poleg Slovenije je zasedba po preteklih nastopih prepoznana tudi v tujini (Makedonija, Bolgarija, Dalmacija, Srbija, Italija, Danska, Belgija, ZDA, Ukrajina). Ker so vsi po vrsti razcepljene osebnosti, nastopajo tudi v drugačnih izvedenkah: kot Anademski pupevski pulpet pojejo pretežno slovenske narodne pesmi, poizkusili so se tudi v etno varianti Ante Upedanten Banda, ko so v roke vzeli stare akustične instrumente, ki bi jih ostali vrgli med staro šaro in se z večglasnim petjem poigravali s svojstvenimi izvedbami pesmi vseh glasbenih zvrsti, od The Doors do Simone Weiss.

Gre skratka za nepredvidljiv sestav štirih klenih fantov. Predvidimo lahko samo, da bo žur fantastičen in da ne bodo gledali na uro (mi pa tudi ne).

https://www.youtube.com/watch?v=V3-VFCUVk48
https://www.youtube.com/watch?v=V2EIOgJjh2Q

Pred tem bosta nastopili dekleti iz sestava All Strings Detached. To sta Jana Beltran in Vesna Godler. Igrata intimne in razgibane balade, s katerimi med nastopom posrkata občinstvo v neko drugo dimenzijo. Njun čustveni naboj lahko zmotno napeljuje na misel, da jima gre predvsem za ljubezenske pesmi, toda v njunih pesmih je tudi sled družbene kritičnosti in satire, iskanja samega sebe in uglasbitve občutkov, vtisov, asociacij.

Na tokratnem koncertu pa sta, kakor veleva tradicija Kolomonovega žegna, dekleti dobili nalogo, da uglasbita katero od slovenskih ljudskih pesmi.

https://www.youtube.com/watch?v=C01i9FvsJ-g
https://www.youtube.com/watch?v=DvfO2zsqbPY

Vrata se odprejo ob 21.00., začetek koncerta točno ob 22.00.

Predprodaja: Klub Metulj ali po dogovoru na 040 530 335 (Damjan)
Predprodaja velja do petka 2.11.2018

Cena kart v predprodaji: 7.
Na dan koncerta: študenti in dijaki 8, ostali 10.

Število kart omejeno.

 

kolomon_png