Koncert: Aritmija
22
Mar
2014

Koncert: Aritmija

  • Kraj:Bistrica ob Sotli
  • Lokacija:Klub Metulj
  • Kdaj:09:00 pm
V goste nam prihaja virtuozni kvintet navdušencev nad Balkansko etno muziko. Začelo se je z duetom kitaristov, danes pa vsak od petih članov s svojimi glasbenimi izkušnjami iz različnih vetrov prispeva k prepoznavnemu zvoku celote. Glasbila, ki jih skupina uporablja so tradicionalna (tarabuka, tapan), klasična (violina, klasična kitara) ter sodobna (bobni, električna kitara, električni bas); ta razpon je slišati tudi v glasbi zasedbe, ki jo ponavadi opisujejo kot etno-rock.
Doslej je Aritmija izdala dve plošči: prvenec Gonilna sila (2007) ter Aritmija Live, odigran v živo na festivalu Godibodi aprila 2009 v Stari elektrarni in zvočno obdelan pod taktirko mojstra zvoka Gregorja Zemljiča. Oba albuma sta izšla pri založbi Celinka. Repertoar skupine obsega makedonsko, bosansko, bolgarsko in cigansko ljudsko glasbo, vedno večji delež pa zavzema avtorska glasba.
Glasba, ki s tehnično dovršenostjo prevzame um, z občutenostjo, včasih dramatičnostjo in včasih presunljivo nežnostjo, pa srce. Pridite, ne bo vam žal!
Nekaj video posnetkov: