Klubski Maraton radia Študent: MUZIKAČAKA & HAY

Klubski Maraton radia Študent: MUZIKAČAKA & HAY

  • Kdaj:All Day

Legendarni radion Študent je izbral: letos pridejo Muzikačaka in HAY. Prva je poetična doma skuhana elektronika one-women banda, drugi garažna distorzija-harmonija treh mladih Zasavcev.

S haloških hribčkov se spušča »bend-ženska« oz. »one-woman-does-everything-by-herself« MUZIKAČAKA, ki se skladno z duhom časa ne obremenjuje z žanrskimi zakonitostmi, temveč se v maniri sodobnega indie ustvarjanja posveča notranjim dinamikam in zvočnim prepletom nemalokrat nareverbanega glasu in z izolacijo, samoto ter spodnjepodravsko melanholijo navdahnjenimi klavirskimi in kitarskimi pasusi. Elektronsko-akustičen projekt Muzikačaka Sare Korošec je dete letošnjega leta, v njem pa se z distanco spogleduje tako z njuejdževsko neoklasično estetiko kot tudi lucidno preči sodobno špuro popularnih minimalističnih elektronskih strujanj.

Iz Zasavja prihaja pa mladi garažni trio, ki sliši na ime HAY. Svojo sorto hrupne lo-fi estetike nam predstavljajo skozi preproste, a nalezljive kitarske nastavke, oplemenitene s sanjavimi vokalnimi harmonijami. Njihov nabor sega od počasnih, omotičnih balad do kaotičnih pospešenih rockovskih izbruhov in sploh ni očitno, da so fantje na sceni šele dve leti. Za letošnji petnajsti Klubski maraton bodo še resneje zagrabili za inštrumente in nas popeljali v zvočne pokrajine, kjer čistost zvoka še zdaleč ni pozitivna lastnost.

MUZIKAČAKA

Članica:
Sara Korošec – klaviatura, vokali, etc.

Facebook stran
Bandcamp

Kraj/Regija:
Podlehnik/Štajerska

HAY

Člani:
Jan Cizej – kitara
Dejan Gerčar – bas
Nejc Čulk – bobni

Facebook stran
Soundcloud