KLUBSKI MARATON: Bine & Ssm KOSK
30
Sep
2017

KLUBSKI MARATON: Bine & Ssm KOSK

  • Kraj:Bistrica ob Sotli
  • Lokacija:Klub Metulj
  • Kdaj:21:00

Metulj_KM17_FB_KLUB

 

 

 

 

 

 

 

Radio Študent nam pošilja dva radikalca, ki imata jajca. Ni ravno priboljšek za vsak želodec, ampak ljubitelji raziskovanja tona, šuma in poka boste prišli na svoj račun. Vmes pa bomo, da se pomirimo, vrteli Simono Weiss in igrali štiri v vrsto.

 

Bine

mozirski slavček elektroakustike in terenskih posnetkov

Prijatelj radikalnega duha sodobne raziskovalne elektronike in elektroakustičnih eksperimentov, ki pod njegovimi prsti že kar malo blazno bezljajo, razpadajo, a se tudi blago ponovno sestavljajo vkup, odmevajo, piskajo in ja, tudi hreščijo. Novinec iz Mozirja nudi izjemno osredotočen pogled na glasbeni eksperiment z dolgo tradicijo ter izjemno plodnimi tlemi za vdiranje novih por sintetičnega tona in terenskega šuma.

 

SsmKOSK

na ostrih rezih osnovana brkljanka bežigrajskega poeta

Do kraja radikalizirana kombinacija cut-up brane poezije, breakcora, osiromašenega turbofolka in ostalih zvočnih najdenčkov se znotraj projekta SsmKOSK vpisuje v bogato zgodovino avantgardnih poskusov, ki jih oblikuje šele mesto nastanka, v svojem živem izrazu pa Blaž Božič spretno manevrira med obema koncema frekvenčnega spektra in v nasprotju z intuitivno mislijo povabi poslušalca na raztreščen ples. Zakaj pa ne?