Klubski Maraton 2019
19
Oct
2019

Klubski Maraton 2019

  • Kraj:Bistrica ob Sotli
  • Lokacija:Klub Metulj
  • Kdaj:21:00

Eden od checkpointov koncertnih maratoncev je tudi letos pri nas. Komisija Radia Študent je izmed mnogih glasbenih izvajalcev in skupin, ki so se prijavile na natečaj, izbrala šest imen, ki se bodo ustavljala po slovenskih klubih. Od njih bodo v Metulju letos nastopila kar tri:

TiTiTi

Lovekovski

Bring on the Vanguards

Trio TiTiTi sestavljajo Jure Boršič ter Jošt in Vid Drašler. Po lanskih Baltazar barve Bistrice ob Sotli torej tudi letos zastopata dva bistričana. TiTiTi so jazzovska zasedba, ki se napaja iz pionirskih časov te glasbe, a hkrati črpa tudi iz modernejših eksperimentalnih in svobodnjaških struj.

Lovekovski je projekt ljubljanskega dekleta, ki na prvo uho zveni kot nepretenciozni lo-fi pop, toda pozornejše poslušanje razkrije precej več: najprej morda zvočno ostrino aranžmajev ter vokalnih efektov in nato otožno ironična besedila človeka, ki v klastrofobiji modernega časa išče človeško toplino.

Bring on the Vanguards so novomeški kolektiv, ki je zamenjal kožo. Iz razbijaškega stoner-blues benda so se prelevili v … še vedno bluzovsko navdahnjeno, toda zaradi sintetičnih bobnov in bolj minimalnih aranžmajev veliko bolj umirjeno – pa tudi globoko – glasbeno bitje.

Pridite v KM na KM! Ni tako veliko km …

Spletna stran KM19.

Kompilacija KM19.

KM2019_fb_event