Klubski Maraton: 12, Akami
18
Oct
2014

Klubski Maraton: 12, Akami

  • Kraj:Bistrica ob Sotli
  • Lokacija:Klub Metulj
  • Kdaj:10:00 pm

Včasih smo pridni in bolj pogosto leni. Kadar smo pridni, pišemo, kadar smo leni, kopi pejstamo. Radio Študent je pripravil opise bendov, ki igrajo na najglasnejši turneji na Slovenskem. Zakaj bi se potem mi mučili? Ctrl+c is all that we need. Res smo lenivci!

KM

 

Letos nam v goste prihajata dva solista, ampak eden se je oborožil s spremljevelno zasedbo.

12

hipnagogičen lo-fi kantavtor v novi čudni maniri

Sodobni trubadur iz domače spalnice, ki z minimalnimi sredstvi ustvarja hipnagogično konfuzijo sodobnih folkerskih pristopov, potopljenih v globoke plasti reverba in ostalih zvočnih efektov. Zamegljena atmosferičnost njegove glasbe na trenutke razkrije talent za pisanje sladkobnih pop pesmi, ki pa se hitro razblini v bolj abstraktnih zvočnih krajinah. Razpuščeno pesemsko ogrodje njegovih kompozicij se zdi prepuščeno trenutnemu navdihu avtorja, gledano od daleč, skozi mavrična psihedelična očala, pa ustvarja prepoznavno zvočno podobo mutirane pop glasbe v izraziti lo-fi maniri. Nova čudna Slovenija se končno odpravlja na osvajalski pohod.

Člani:
Miha Robida – kitara, vokal, efekti
Povezave:
AKAMI

eksperimentalni elektronik, ki se enako dobro počuti v popu kot v avantgardi

Za psevdonimom Akami se skriva Domen Slovinič, ki ustvarja v tradiciji samotarskih, vsekakor pa večstransko nadarjenih solističnih kreativcev. Z izjemo peščice koncertov, na katerih mu je na pomoč priskočilo tudi nekaj soglasbenikov, je bil do nedavnega prisoten predvsem spletno. In tam nam že nekaj časa ponuja kar zajeten nabor albumskih kosov materiala, ki se pne od avantgardističnega popa do izletov v s historično avantgardnimi pristopi informirano elektroakustično kompozicijo. V Akamijevi glasbi tako lahko slišimo impresionistične klavirske miniature, nastlane s poletnim brnenjem in šumom, izlete v kantavtorske pesemske forme in noise-rock izpoved ter kolažne konstrukcije konkretnih zvokov in hrupa. Slovinič, ki deluje tudi kot književni kritik, pa na tekstovnem nivoju kdaj preseneti tudi z literarnimi namigi in citati.

 

Člani:
Domen Slovinič – vokal, kitare, efekti
Boštjan Franetič – sint, efekti
Kristjan Buzeti – bobni
Brigita Gračner – sint, efekti, back vokali
Samo Pavlica – Linč – kitara, efekti
Kontakt/Povezave: