Kino pod kandelabrom: Mama in Dora
14
Aug
2016

Kino pod kandelabrom: Mama in Dora

  • Kraj:Bistrica ob Sotli
  • Lokacija:Park nasproti Občine
  • Kdaj:21:00

Ustvarjalci slovensko-italijanskega filma Mama so nam ponudili projekcijo tega zanimivega celovečerca kje na prostem v Bistrici ob Sotli. Odločili smo se za majhen park nasproti občine (za Antiprangerjem). Tako bomo lahko prvič v zgodovini samostojne Bistrice ob Sotli doživeli nočni kino na prostem.

Film Mama govori o materi, ki se odloči svojo hči umakniti iz domacega okolja in jo odpeljati v tujo deželo. Zapre jo v hišo v odročni vasici in čeprav med seboj ne govorita, se zdi, da hčer potrebuje okrevanje od nečesa. V obupanem poskusu jo mama želi pripeljati “nazaj k življenju”. Začne pisati pisma svoji hčeri, ki so zacetek romana o sebi, njen poskus iskanja izgubljenega časa. To pisanje počasi odpira vrata, ki ju ločujejo. Zdravilna moč narave, tišine in svetlobe v filmu zaradi fotografije postane otipljiva in meditativna. Prepletanje umišljenih prizorov z dokumentarnimi elementi ustvari prostor za terapijo s pomočjo umetnosti. Glavno vlogo v filmu Vlada Škafarja je prevzela odlična Nataša Tič Ralijan.

FB / Trailer / Kinodvor o Mami

Pred projekcijo Mame si bomo ogledali še kratki film Dora, ki je nastal pod okriljem Little Rooster Productions iz Malega Kamna (Senovo) in v režiji Roka Sande. Kratki film ima nekaj bistriškega pridiha, kajti glasbo zanj je ustvaril domačin Andrej Černelč.

Zgodba govori o študentki Katji, ki preživlja svoje dneve med študijem v Ljubljani in kmečkimi opravili na domači kmetiji. Njen oče je tradicionalist, mame že dolgo nima več. Psička Dora jo spremlja od majhnih nog. Katja živi dve življenji. V Ljubljani živi zase, medtem ko vsak konec tedna prihaja domov, kjer živi življenje, kot si ga predstavlja njen oče. V to idilo zarežejo politične debate, ki Katjo prisilijo, da očeta končno sooči z resnico o tem, kdo ona sploh je.

FB Trailer / Spletna stran

Prvi Kino pod Kandelabrom bo v nedeljo, 14. 8. 2016 ob 21:00.

 

Mama