KD: Jazzva

KD: Jazzva

KD v naslovu lahko pomeni Kulturni dom ali pa Kulturno društvo Bistrica ob Sotli, kakor vam je draže. Kajti ravno v KD-ju ravno KD organizira koncert vokalne zasedbe Jazzva. Mi (MD) pa pomagamo z ozvočenjem in promocijo. V slogi je moč – in tega se dobro zavedajo člani vokalne skupine Jazzva. Njeni člani znajo vse: peti, igrati bas (z glasom), igrati bobne (z glasom) in igrati še razne druge inštrumente (z glasom). Jazzvin repertoar sestavljajo pesmi iz najrazličnejših žanrov; od popa, rocka in jazza do aranžmajev ljudskih pesmi in še mnogo drugega. Tako v svojih vrstah kot tudi izven njih sodelujejo z odličnimi aranžerji, ki več kot uspešno poskrbijo, da vse njihove male nore ideje pridejo med notno črtovje.

Jazzva je trikrat zapored osvojila prvo mesto na slovenskem državnem pop-jazz a cappella tekmovanju Sredi zvezd v Žalcu. Prav tako so vsa tri leta dobili nagrado za najboljši vokalni aranžma tekmovanja (zadnji dve leti sta bili to priredbi izpod peresa umetniške vodje skupine Jasne Žitnik). Odlično so se odrezali še na celi vrsti vokalnih tekmovanj in festivalov: Internationaler A CAPPELLA Wettbewerb v Leipzigu (Nemčija), Vokal.Total v Gradcu (Avstrija), Seghizzi v Gorici (Italija), Concordia Vocis (Italija) in prinesli domov vrsto prestižnih nagrad in priznanj.

Letos imajo v načrtu posneti prvo zgoščenko z lastnimi aranžmaji. Še naprej oblikujejo in raziskujejo svoj glasbeni slog, specifičen zvok in značilen nastop. Razen nastopov doma in v tujini, snemanj in pridnih vaj v Ljubljani organizirajo tudi Popjazziado, sedaj že tradicionalen festival vokalnih skupin.

Poglejte in prisluhnite jim prek Youtuba.

Samo poglejte jih spodaj.

 

 

Jazzva - foto Jure Matoz 01 Jazzva - foto Jure Matoz 02 Jazzva - foto Jure Matoz 03 Jazzva - foto Jure Matoz 04 Jazzva - foto Jure Matoz 05