Gradnja strpnosti: okrogla miza KONEC DISKRIMINACIJE in razglasitev GLBT osebam prijaznega MC-ja
05
Jul
2014

Gradnja strpnosti: okrogla miza KONEC DISKRIMINACIJE in razglasitev GLBT osebam prijaznega MC-ja

  • Kraj:Bistrica ob Sotli, Slovenia
  • Lokacija:Mc Bistrica ob Sotli: E-točka
  • Kdaj:08:00 pm – 10:30 pm

1. Prihod mavrične zastave

 

2. Okrogla miza KONEC DISKRIMINACIJE:
Spoznali bomo žalostne zgodbe gostov, ki jih je doletela disrimincaija

– Jože Pavšič: Vsakodnevne težave s sosedom, ki se na razne načine norčuje iz njega, ker je gej. Razni namigi, kašljanje, psovanje, od časa do časa pride tudi do fizičnega napada. Soseda k ustavitvi sovražnosti ne prepriča niti Jožetovo znanje karateja, niti redni plačilni nalogi s strani policije.

– Karolina Pristušek se je srečala z s tako imenovanim body-fašizmom. Otroka je peljala v bolnišnico, pa so jo zaradi nekaj tatujev peljali k psihologu.

– Rafael Lapajne, pesnik, čigar pesmi so napisane NJEJ, namenjene pa NJEMU, je v svojem prejšnjem okolju čutil nerazumevanje in prezir. Potem je zamenjal okolje in zdaj je bolje.

– Gej frendli SkritoCafe LoungeBar: Neznanci so jim s portala sneli mavrično zastavo. Na to so se odzvali skrajno lahkotno in optimistično. Organizirali so še eno zabavo z dvigom zastave. Z njimi se bomo povezali preko skypa.

– Mitja Blažič je doživel res hudo nasilje, ko je literarni večer v gej frendli Cafeju Open napadlo osem zamaskiranih napadalcev. V lokal so odvrgli baklo. Mitja je takrat stal pred vrati na čik pavzi, ko je začelo padati po njem. Po vsega eni minuti so se napadalci razbežali.

 

Barbara Rajgelj bo pojasnila, kaj je v pravnem smislu diskriminacija in bo tudi komentirala stvari, ki so jih doživeli ali jih še doživljajo ostali gosti okrogle mize. Skupaj bomo ugotavljali, kaj in kako bi lahko naši gostje ukrenili proti diskriminaciji, ki so je (bili) deležni oz. kaj lahko storimo, če se kaj podobnega zgodi nam.

Iskali bomo odgovore na vprašanje, kaj lahko naredimo, da bi bilo diskriminacije manj oz. je sploh ne bi bilo.
Sam sem prepričan, da lahko veliko pripomorejo tako imenovani gej frendli oziroma LGBT osebam prijazni lokali in klubi. Naš Mladinski center Bistrica ob Sotli – Klub Metulj je sprejel mojo pobudo, da se razglasimo za GLBT osebam prijazen MC. Seveda to ne bo rešilo vseh težav, zato bomo viharili možgane o tem, kaj še lahko storimo za več spoštovanja in manj teptanja.

 

3. Namestitev zastave in razglasitev Mladinskega centra Bistrica ob Sotli za LGBT osebam prijazen mladinski center.

 

Več informacij:
gsm: 041 246 384, email: franekaic@gmail.com (Franek)
spletna stran: https://www.klub-metulj.org