Vas kulture: Glasbeni pojmovnik za mlade (Live Stream!)
03
Apr
2020

Vas kulture: Glasbeni pojmovnik za mlade (Live Stream!)

  • Kraj:Bistrica ob Sotli
  • Lokacija:Klub Metulj
  • Kdaj:18.00

Plakat z logoti

Zaradi znanih razlogov bomo ta dogodek speljali na PREKO NAŠEGA FACEBOOK PROFILA. V petek, 3 aprila ob 18.00, ste torej vabljeni na ogled video-predstavitve knjige Glasbeni pojmovnik za mlade. Spisal jo je Rajko Muršič, naš prijatelj in podpornik, sicer pa priznani kulturni antropolog.

Rajko Muršič je poznavalec glasbe in njenih učinkov na družbo. Tokrat nas bo popeljal skozi vsakdanja in nevsakdanja soočanja z glasbo: od poslušanja do petja, od podkultur do zvezdnikov, od snemanja do koncerta, od plesa do transa … pri čemer bo v ospredju popularna glasba in glasba ljudstev sveta.

»Po vseh anketah zadnjih desetletij je glasba najpomembnejša prostočasna aktivnost mladih, tako poslušanje kot tudi aktivno ukvarjanje z njo. Pri tem moramo upoštevati, da glasbi sledijo še druge dejavnosti, kot uporaba mobilnih telefonov, igranje računalniških iger in skrb za videz, ki so vse povezane z njihovo najljubšo glasbo.
Nasploh velja preprosto pravilo: mlajši se ogrevajo za takšno glasbo in ples, ki zbujata pri starejših zgražanje. Svet, v katerem se znajdejo zaporedne generacije, se venomer spreminja. Starejši imajo povsem drugačno izkušnjo od mlajših. Za vsako generacijo posebej pa je ključna uglasitev z vrstniki.”

Dogodek je namenjen predvsem (ampak ne samo) otrokom druge in tretje triade osnovne šole ter mladim.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.