FILMSKA DELAVNICA: uvod v filmski jezik in snemanje s kamero
29
Dec
2015

FILMSKA DELAVNICA: uvod v filmski jezik in snemanje s kamero

  • Kraj:Bistrica ob Sotli
  • Lokacija:Klub Metulj in E-točka
  • Kdaj:10:00
Tik pred koncem leta boste imeli priložnost, da se brezplačno seznanite s procesmom ustvarjanja filmov. Na filmski delavnici boste spoznali osnove snemanja, naučili se boste uporabljati digitalno video kamero in se spoznavali s filmskim jezikom. Del delavnice bo praktičen. Na voljo bo nekaj opreme, toda če imate kakšno kamero, jo le vzemite (lahko prinesete tudi soliden fotoaparat z možnostjo snemanja videov). Del delavnice bo tudi spoznavanje izdelkov Luksuz produkcije, ki tudi izvaja delavnico.

LUKSUZ PRODUKCIJA 

Začetki videoprodukcije Društva zaveznikov mehkega pristanka segajo v leto 1997. Prvi resnejši projekt v produkcijskem smislu je bil kratki igrani film režiserja Borisa Petkoviča Naprej, s katerim smo sodelovali na različnih mednarodnih festivalih, prislužill pa si je tudi naslov tisto leto najbolje obiskanega domačega filma v Slovenski kinoteki.

V letu 2001 smo pričeli z intenzivnim izobraževanjem na področju filma in videa. Izvedena sta bila seminarja Sam svoj film in Klubska videoprodukcija, v katerih je sodelovalo preko 30 slušateljev in sta potekala več mesecev, ob tem pa smo posneli tudi več kratkih igranih in dokumentarnih filmov.

V naslednjih letih smo z izobraževanji nadaljevali. Ta so potekala v okviru različnih projektov: Mladinska televizija, seminar Gverila produkcija, Media without borders, Youth Television goes international, Crossvideo … Do sedaj smo posneli preko 50 različnih kratkih filmov in TV oddaj.

www.luksuz.si
https://www.facebook.com/DZMP-Luksuz-produkcija
https://www.facebook.com/luksuz.produkcija
https://www.youtube.com/user/dzmpkrsko

Delavnica bo potekala v torek, s pričetkom ob 10h zjutraj do nekje 17h oz. dlje, če bo za to interes.

Več informacij: