Dunraven predstavitev albuma & Sick Breed – Seattle ob Sotli pt. 1
30
Mar
2024

Dunraven predstavitev albuma & Sick Breed – Seattle ob Sotli pt. 1

  • Kraj:Bistrica ob Sotli
  • Lokacija:Klub Metulj
  • Kdaj:20.00
Velika noč je že od nekdaj čas rajanj in koncertov, letos pa se nam tisti vikend obeta pravcat maraton: Velikonočni Seattle ob Sotli, v sklopu katerega se bosta odvila koncert Dunraven predstavitev albuma z gosti Sick Breed v soboto in Velikonočni jam session v nedeljo.
V Bistrici je od prvega spoja alter scene vzniknilo že kar lepo število bendov, denimo Baltazar, Zmajev rep in Malik, pred dobrimi tremi leti pa so se javnosti prvič predstavili še Dunraven. Januarja 2024 je izšel njihov dolgometražni prevenec Dunraven Self Titled, ki sta ga pospremila spota za single Fires in Rock Bottom. Posneli so ga v bistriškem studiu Baltazar, miksal ga je naš edini Damjan Dobrina, predstavljali pa ga bodo seveda v ljubem Metuljčku!
Njihovo muziko bi lahko opredelili kot fuzijo raznih rock podžanrov, od garažnega rocka do stoner metala. Album se tako vije vse od melanholičnih kitarskih linij pa do težjih metalskih vokalnih izlivov, z močnimi vplivi grunge-a, s kančkom progresije in kančkom slovanske mistike.
Ljubljanski SickBreed se je v zadnjem letu iz hrumečih post grunge drotarjev prelevil v akustičen duo, in s svežo unplugged izvedbo razkriva svojo mehko plat in izvirnost. Če so se stene včlasih tresle, zdaj z Maksom na akustični kitari in Leonom na basu rahlo zaihtijo.
Maks in Leon sta punk energijo dopolnila z elementi psihedelike in funky bas linijami, z vokali in besedili pa plujeta med bolečimi političnimi temami sodobnega vsakdana.
 
Vrata ob 20.00, začetek ob 21.00