DEŽURNI KRIVCI (akustično) & ZAKLJUČEK POLETNE IMPRO ŠOLE
20
Aug
2022

DEŽURNI KRIVCI (akustično) & ZAKLJUČEK POLETNE IMPRO ŠOLE

  • Kraj:Bistrica ob Sotli
  • Lokacija:Gostišče Šempeter
  • Kdaj:20:00
Lep poletni večer se bo zgodil na terasi Gostilne Šempeter, kjer bo ob njihovih slastnih napitkih in prigrizkih tudi odličen gledališko-glasbeni večer.
Ob 20:00 nas čaka zaključek poletne impro šole s kratko predstavo, ki bo potekala v slovenščini in angleščini. Več informacij o poletni impro šoli najdete na:
https://fb.me/e/34MA3Cebj
Po 21:00 bodo v svojem melosu nastopili eni in edini Dežurni krivci in to v akustični preobleki.
Trdoživi prleški alternativci so aprila letos nastopili v oddaji IZŠTEKANI na VALU 202, ki jo vodi Jure Longyka.
Začetki Dežurnih krivcev segajo več kot četrt stoletja nazaj. V rodnem Sv. Juriju ob Ščavnici so se leta 1996 v bend zbrali pevec in kitarist Leon Štrakl, kitarist Marko Čuš, basist Tomas Tibaut in bobnar Igor Ketiš. Svoj “grunt rok”, kot mu ves čas pravijo, so doslej zrašplali na pet studijskih albumov, ki vsi po vrsti praskajo s trdoto in ostrino zvoka ter neusmiljeno kritičnostjo besedil. Z leti so postali ena najbolj trdoživih rokovskih institucij severovzhodne Slovenije in gibalo lokalne alter scene.
KRIVCI O AKUSTIKI:
“Skladbe smo pošteno obrnili na glavo,” pravijo. “Malo sem bil negotov, seveda, naše pesmi so v osnovi divje, neizprosne,” pripoveduje pevec Leon. “Pri dobri polovici repertoarja sem kljub zmehčanemu zvoku ohranil to linijo. Nekaj skladb pa je šlo v povsem drugačno smer. V akustiki lahko zapojem bolj čustveno. Mestoma sem z glasom še bolj zaživel.”
Vabljeni!